"Nepravda! Proverili su stolicu pre takmičenja": Paraolimpijski komitet grmi zbog oduzimanja medalje Đuriću!

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Srpski paraolimpijac Nebojša Đurić ostvario je rezultat karijere pošto je osvojio srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu, a onda ubrzo doživeo i najveći šok - srebro mu je oduzeto.

Iranci su uložili žalbu na rezultat našeg paraolimpijca, a na kraju im je ona i uvažena, pa je Đurić ostao bez srebra, navodno zbog tehničkih regulacija i opreme.

Sada se posle svega oglasio i Paraolimpijski komitet Srbije, koji je istakao da je ovo bila velika nepravda.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Deset minuta iza ponoći stiglo je obaveštenje da je našem paraatletičaru Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja i da je diskvalifikovan.

U šturom saopštenju poslatom Whatsapp-om našem selektoru Jovanu Đukiću ne navode se razlozi diskvalifikacije, već se napominje da se radi o tehničkoj regulaciji.

Pozivajući se na pravilo R6.16.1, koje se odnosi na stolicu za bacanje (metalna stolica sa koje takmičar sedeći baca kuglu) ni u kratkom izveštaju, a ni nakon jutrošnjih sastanaka i uložene žalbe sa naše strane, ne pominje se tačan razlog, odnosno tačan problem stolice za bacanje.

Po pravilu svaka stolica se kontroliše i pregleda najkasnije 70 minuta pre bacanja, što se desilo i sa stolicom Nebojše Đuirića. Prilikom pregleda stolica je prošla kontrolu bez ikakvih primedbi i potvrđena je njena tehnička ispravnost, ujedno i dozvola da Nebojša može nastupati sa pregledanom opremom.

Pravilo nalaže da se u slučaju bilo kakve sumnje na ispravnost opreme dodeljuje žuti karton, što prilikom pregleda opreme našeg reprezentativca nije bio slučaj.

Važno je napomenuti da se istom stolicom koristio i na svetskom prvenstvu u Japanu ove godine gde je osvojio srebrnu medalju.

Delegacija Paraolimpijskog komiteta Srbije nalazi se od noćas u Technical Information Centre (TIC) gde na sastancima sa ovlašćenim službenicima pokušava da reši ovaj problem.

Važno je napomenuti da su neki mediji objavili netačne informacije o ovom slučaju.

(Telegraf.rs)

Video: Milojeviću pomenuli debakl Dinama, on žestoko odgovorio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skids

    31. avgust 2024 | 11:38

    Sram ix bilo šta rade

  • Žarkov Dragan

    31. avgust 2024 | 13:16

    Namerno to rade jel je ceo Svet protiv Srbije zato što smo najbolji.On da nešto nije ispravno ne bi ni mogao da se takmiči to je kao u fudbalu daš go i posle utakmice ti ponište.Da nije žalosno bilo bi smešno!

  • vlada

    31. avgust 2024 | 13:48

    Kompletno cela paraolimpijska reprezentacija treba da napisti takmicenje zbog vecitog ponizavanj u svim sportovima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA