NAJJAČI ŠUT ZA OSOBE SA NAJVEĆIM SRCEM: Nova sezona Superlige humanosti startovala uz "Zvuke srca"

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Prvi u nizu Mozzart superšutera donaciju od 300.000 dinara usmerio humanom kafiću na Vračaru.

Superliga humanosti nastavlja se i ove sezone, a u nastavku domaćeg šampionata priliku da demonstriraju humanost na delu imaće fudbaleri sa najjačim šutom. Vezista Čukaričkog Godsvil Vadze prvi se upisao na listu najboljih Mozzart superšutera i dobio priliku da 300.000 dinara od Fondacije Mozzart usmeri tamo gde ga srce odvede. A odvelo ga je u Čubursku 12 na Vračaru, sada već dobro poznatu adresu na kojoj rade osobe sa najvećim srcem.

Jedinstveni kafić "Zvuci srca" osnovala je humanitarna organizacija "Dečje srce" koja pomaže deci i mladima sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom da se zaposle i osamostale. Tu će vas uvek dočekati sa toplim rečima i najvećim osmehom, baš kao što su i mladog fudbalera kluba sa Banovog brda. Vadze je prvo popio limunadu pripremljenu od srca, a zatim se oprobao i u radionici u kojoj mladi sa smetnjama u razvoju prave unikatne proizvode sa ličnim pečatom. Milena je jedna od njih i upravo ona mu je sa puno strpljenja pokazala proces pravljenja majice sa natpisom "Ljubav", a zatim mu je i poklonila kao uspomenu na divno druženje.

-Saradnja sa Fondacijom Mozzart nam pomaže da budemo bolji nego što jesmo. Pomaže nam da ostvarimo naše snove i da uradimo sve ono što nismo mogli sami. Zahvaljujući toj saradnji, nabavili smo i nove mašine za rad i zaposlili veći broj osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju. Trenutno ovde radi njih 11, a još 18 se priprema za zaposlenje. Nadam se da će buduća saradnja dodatno unaprediti naš rad i da ćemo iz zajedničkih aktivnosti i mi i Fondacija Mozzart izaći mnogo bolji - poručio je Goran Rojević, direktor humanitarne organizacije "Dečje srce".

Rojević ističe da su osnivanjem kafića "Zvuci srca" baš na 18. rođendan organizacije "Dečje srce" želeli da pokažu da su "odrasli" i da su spremni za novu fazu rada sa osobama sa smetnjama u razvoju. Shvatili su da Srbiji nedostaju mesta gde ljudi kroz direktni kontakt mogu da razbiju predrasude o osobama koje do tada nisu mogli toliko često da viđaju na javnim mestima. Baš kao što kaže jedan od natpisa na majicama koje proizvode, oni "tope predrasude".

U Mozzartu predrasude nikada nisu ni imali. Tamo se već dugo neguje tradicija humanosti i druženja sa prijateljima iz ovog neobičnog kafića. Nebrojeno puta do sada ova kompanija ih je ugostila u svojoj centrali gde su zaposlenima služili kafu, čaj, limunadu, kolače i prodavali svoje "srcotvorine". Ova akcija se pokazala veoma posebnom i značajnom za mlade iz kafića "Zvuci srca", pre svega jer ih je uključila u društvenu zajednicu i dala motivaciju za dalji rad.

MOZZART SUPERŠUT SE NASTAVLJA OD SUBOTICE DO NIŠA

Generalni sponzor Superlige, u saradnji sa zajednicom klubova, započeo je akciju Mozzart Superšut, u okviru koje Fondacija Mozzart izdvaja sredstva za pomoć ustanovama i udruženjima širom zemlje. Nakon Čukaričkog, Mozzart će obići svaki od preostalih 15 timova Superligaša i na treningu organizovati merenje jačine šuta fudbalera. Igrač koji zabeleži najubojitiji udarac dobiće mogućnost da odluči kome ide donacija od 300.000 dinara. Kroz ovu akciju, klubovi igraju Superligu humanosti, a superšuteri postaju nečiji heroji – od Subotice sve do Niša.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Miomir Kecmanović na konferenciji za medije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA