Umro Nacionalni majstor Jugoslavije

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Istaknuti streljački radnik, nekadašnji strelac i trener Nebojša Relić, predsednik kluba „Živko Relić Zuc“ iz Sremske Mitrovice, preminuo je posle kraće i teške bolesti u 80. godini.

U streljaštvu je, u različitim ulogama, bio aktivan od ranog detinjstva do kraja života.

Rođen je 20. oktobra 1944. u Donjem Tovarniku (opština Pećinci). Po struci inženjer mašinstva, radnu karijeru započeo je u fabrici „Matroz“, a završio u MUP-u Srbije.

U streljaštvo je ušao kao vrlo mlad. Počeo je da trenira uz oca Živka, sa sedam godina, 1951. kada je Sremskoj Mitrovici osnovana družina „Stanko Paunović Veljko“.

Bio je juniorski reprezentativac Jugoslavije i dobio je status Nacionalnog majstora streljaštva. Nebojša Relić je 1962. godine proglašen je za sportisu godine Srema, a 1969. je od Streljačkog saveza Jugoslavije nagrađen priznanjem „Srebrna strela“.

Po završetku takmičarske karijere, bio je međunarodni sudija, trener, član Upravnog odbora, a jedno vreme i potpredsednik Streljačkog saveza Srbije (2012 – 2016). U više mandata biran je za člana Upravnog odbora SS Vojvodine.

Prilikom obeležavanja 125 godina postojanja Streljačkog saveza Srbije, 2012, Nebojša Relić je nagrađen najvišim priznanjem „Zlatna meta“ za izuzetne zasluge za razvoj streljačkog sporta u Srbiji.

Decenijama je svo slobodno vreme posvećivao sremskomitrovačkom streljačkom klubu, koji je u međuvremenu preimenovan u SK „Živko Relić Zuc“, u čast njegovog oca, osnivača družine. Poslednjih godina je volonerski obavljao funkciju predsednika kluba.

Kroz radu u klubu, koji mu je bio druga kuća, je nastojao da što više mladih okrene sportu i da ih usmeri da postanu dobri ljudi i dobri takmičari. Mnoge generacije strelaca su prošle kroz klub „Živko Relić Zuc“, a neki od njih su postali i državni reprezentativci.

Nebojša Relić je sahranjen 28. avgusta u Sremskoj Mitrovici.

(Telegraf.rs / Streljački savez Srbije)

Video: Duplantis otkrio da je kopirao internet senzaciju koja je izgubila od Mikeca na OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милутин Јовановић

    30. avgust 2024 | 06:29

    Отишао је добар човек, мој пријатељ. Последњи поздрав од стрелаца Смедерева.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA