Umrla poznata rukometašica u 34. godini posle duge i teške bolesti

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Vrlo tužne vesti stižu ovog dana iz rukometnog sveta. Jedna od najboljih rukometašica Ukrajine u 21. veku, Irina Glibko preminula je u 34. godini nakon duge i teške bolesti.

Irina je bila deo nacionalne selekcije Ukrajine od 2012. godine, a tokom karijere je nastupala za Galičanku iz Lavova, Zaporižiju, Podatkovu, Danubijus Galaci, CSM Bukurešt, HCM Roman i SCM Ramniku Valsea.

Bila je najbolji strelac rumunskog prvenstva 2013. i 2018. godine, bila je najbolji strani igrač istog šampionata 2019. godine.

Osvojila je trofej u šampionatu Rumunije 2015. godine sa CSM Bukureštom, potom Superkup Rumunije 2018. godine sa Ramniku Valseom, kao i Kup Bukurešta 2014. godine.

Tokom prošle sezone su stigle vesti da se ona oporavlja od teške bolesti i da bi mogla da se vrati na teren, ali se situacija nažalost pogoršala i stigle su tragične vesti.

Vest o njenoj smrti sa javnošću je podelila ekipa Ramniku Valsee, za koju je ona poslednje nastupala.

- Zbogom, Ira! Teškog srca objavljujemo da je preminula izvanredna sportistkinja, Irina Glibko. Pravi lider na terenu i posebna duša van njega, Irina je bilo otelotvorenje posvećenosti, strasti i profesionalizma za sve koji su imali čast da je sretnu. Ostavila je neizbrisiv trag u sećanju svih koji su imali privilegiju da je znaju ili rade sa njom. Ramniku Valsea je duboko zahvalan na svim momentima koje je Irina provela sa nama, za svaki gol i svaki osmeh koji je izazvala na licima pristalica crveno-plavih. Njen odlazak ostavlja veliku prazninu u našim srcima, ali i u celoj rukometnoj zajednici. Naše misli i molitve su sa njenom porodicom i voljenima. Irina, uvek ćeš biti u našim srcima. Počivaj u miru - napisao je klub.

(Telegraf.rs)

Video: Sale Đorđević se prisetio Dragića i čuvenog finala sa Srbijom: "Ne znam o čemu pričate..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA