Ovo nije viđeno u istoriji sporta: Igrao za dva tima u istoj zvaničnoj utakmici

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Deni Jansen (29), poznati MLB igrač, postao je deo istorije kao prvi igrač koji je nastupio za dva različita tima u istoj utakmici.

Sve je počelo 26. juna kada je Jansen bio član Toronto Blue Jays-a i kada su se suočili sa Boston Red Sox-ima. Međutim, utakmica je prekinuta zbog jake kiše, nakon što je Jansen u drugoj izmeni uspeo da vidi samo jedan pitch od Bostonovog bacača, Katera Kroforda.

Nedugo nakon toga, tačnije 27. jula, Blue Jays su prodali Jansena Red Sox-ima u zamenu za tri mlada igrača, dok je on tehnički još uvek bio "na udaru" u prekinutoj utakmici. Menadžer Bostona, Aleks Kora, odlučio je da Jansen ipak zaigra u nastavku utakmice, rekavši: „Hajde da napravimo istoriju.“

Nakon 65 dana, 18 sati i 35 minuta, utakmica je konačno nastavljena u ponedeljak, ali ovog puta sa Jansenom u dresu Red Sox-a. Dok je za Blue Jays Daulton Varšo ušao kao zamena za Jansena.

Ovaj događaj ušao je u istoriju MLB-a kao prvi put da je jedan igrač nastupio za oba tima u istoj utakmici. Ali to nije bio kraj iznenađenjima. Nakon što je Varšo bio izbačen da završi Janseno udaranje za Jays u drugoj izmeni, Jansen se vratio na teren u dresu Red Sox-a i ponovo udarao, izazvavši ovacije publike. Ovo je takođe bio prvi put da je jedan igrač udarao za oba tima u istoj izmeni. Iako su Red Sox-i izgubili utakmicu sa rezultatom 7-3, Jansen je izjavio: „Bio sam iznenađen kad sam saznao da sam prvi koji je to uradio. Sjajno je ostaviti takav trag u igri.“

"Zanimljivo je i neobično," dodao je Jansen. "Zahvalan sam na ovoj prilici. Na kraju dana, to je stvarno kul iskustvo."

Aleks Kora je nakon utakmice izjavio: „Bio je to fantastičan trenutak, pravo je zadovoljstvo biti deo toga. Nisam siguran da će se ovako nešto ikada ponoviti. Da bi se desilo, potrebna je savršena oluja - u pravom i prenesenom značenju. Drago mi je da su svi uživali u tom trenutku.“

Jansen je otkrio da je nosio dva dresa tokom igre i planira da jedan pošalje u Kuću slavnih bejzbola u Njujorku. Menadžer Blue Jays-a, Džon Šnajder, komentarisao je ovaj događaj rekavši: „Mislim da je sjajno što će Deni ući u istoriju kao prvi igrač koji je to ostvario. Poznajem Janoa godinama, i ovo je nešto na šta može biti ponosan. On je sjajan u ovakvim neobičnim stvarima. Sjajno za njega."

(Telegraf.rs)

Video: Poveo je druga na utakmicu i zažalio za ceo život

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA