Srbi na važnim pozicijama u Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji!

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Srpski odbojkaški funkcioneri Ivan Knežević i Đula Mešter izabrani su na dve veoma važne funkcije u Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji (CEV). Ivan Knežević je postao prvi potpredsednik CEV-a, dok je Mešter član Administativnog Borda FIVB iz CEV.

Roko Sikirić, nekadašnji reprezentativac Hrvatske i nekadašnji rukovodilac takmičarskog odeljenja CEV, izabran je za 10. predsednika CEV ubedljivom većinom glasova i mandat će mu važiti četiri godine, dok je Knežević, generalni sekretar Odbojkaškoj saveza Srbije (OSS), izabran za prvog potpredsednika CEV.

Na predlog novog predsednika, članovi Administrativnog Borda CEV su Kloda Nik Kana iz Irske i Leonel Salgeiro iz Portugalije. Đula Mešter, predsednik OSS, biće član Administrativnog Borda FIVB iz CEV.

Mešter i Knežević predstavljali su Odbojkaški savez Srbije na 45. Kongresu CEV. Na Kongresu u Napulju bili su prisutni delegati iz 53 od 55 zemalja članica CEV. U prvom krugu glasanja, Sikirić je dobio 26 glasova, Renato Arena 18, Erika Adler 5, a Lešek Vencel 4 glasa.

U drugom krugu, rezultat je bio još ubedljiviji za novog predsednika CEV: Sikirić je dobio 36 glasova, Arena 16, Adler 1, a Lešek 0.

Na osnovu ovlašćenja, Sikirić je odmah predložio tri nova člana Administrativnog Borda CEV (Knežević, Nik Kana, Salgeiro), koji su dobili 48 od 53 moguća glasa.

Posle prvog kruga glasanja izabrano je 6 članova Administrativnog Borda CEV: Ljubomir Ganev iz Bugarske, Gi Žuvet iz Belgije, Ema Labrador iz Gibraltara, Marek Pakosta iz Češke, Erik Tongi iz Francuske i Arturs Vitkovskis iz Letonije, a posle drugog kruga glasanja još 6 članova: Erik Adler iz Danske, Alisa Česneulevičute iz Litvanije, Margaret En Fleming iz Škotske, Džalil Džafarov iz Azerbejdžana, Petar Jovanovski iz Severne Makedonije, Marek Rojko iz Slovačke, Metod Ropret iz Hrvatske i Anika Sjeberg iz Švedske.

Delegati 45. Kongresa CEV su aklamacijom izbrali članove Pravne komisije CEV: Dragan Milovanović iz Srbije, Ismail Džoškun iz Turske, Debora Frej iz Švajcarske, Marek Krupski iz Poljske, Loran Morei iz Francuske i Đulija Vinja iz Italije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Troicki: Novak je tu sa nama pored neuspešne grend slem sezone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA