Jedna od najpoznatijih biciklističkih trka krenula iz supermarketa: Ovo nikad nije viđeno, ali postoji razlog

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Šesta etapa čuvene španske Vuelte krenula je, ni manje ni više, nego u supermarketu! Okupili su se najbolji svetski biciklisti u Herezu i odatle krenuli put Junkere, ali sa krajnje neobične i nikada do sada viđene lokacije.

Na svoje 185,5 kilometara dugačko putovanje su najbolji biciklisti krenuli između rafova, a potom prošli kroz čitav tržni centar, pre nego što su izašli napolje na svež vazduh.

Mnogi se pitaju čemu ovakav start trke i krajnje bizaran način da se ona otvori, ali zapravo postoji jasan razlog. Sve je deo sponzorskog ugovora sa poznatim francuskim lancem supermarketa "Carrefour", koji je inače glavni partner Vuelte.

Upravo iz njihovog marketa je trka i krenula u Herezu, a kompanija je iskoristila taj način da ispromoviše i crvenu majicu, koju inače nosi lider trke.

Ipak, ovo nije prvi put da trke kreću sa neuobičajenih lokacija, pa je tako 2013. godine trka krenula iz prostorije gde se gaje ostrige u Galiciji, a godinu dana kasnije smo videli da etapa počne na nosaču aviona.

Bilo kako bilo, Španci se trude da pronađu sve originalnije načine da predstave Vueltu i deluje da im to polazi za rukom.

(Telegraf.rs)

Video: Nenad Lalatović presrećan posle pobede nad Čukaričkim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA