Evo koliko će novca Srbija davati za osvojene medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu!

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 33

Lep iznos i za njih

Uskoro počinju Paraolimpijske igre u Parizu, gde će Srbija imati čak 23 predstavnika kroz osam sportskih grana, a njima je pred put u Francusku i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio zastavu koju će nositi na otvaranju.

Takođe, predsednik Vučić je tokom svečanog uručivanja zastave održao i govor, gde je otkrio da će i svi Paraolimpijci imati novčane nagrade poput onih na Olimpijskim igrama.

- Dragi naši sportisti, dok se spremate za ovo putovanje, znajte da je svaki korak više od svakog takmičenja. To je simbol pobede nad preprekama, cela Srbija je uz vas i biće uz vas. Svaka medalje je medalja cele Srbije, neka vas prati naša ljubav i podrška. Želimo svaki uspeh u Parizu, da se vratite sa medaljama i uspesima koje ste sebi poželeli i koji ste poželeli našoj zemlji. Nagrade koje je država Srbija iste kao i one koje je odredila za Olimpijce, najveći među najvećima u svetu.

- Želim da budžet bude prazniji po vašem povratku sa Paraolimpijskih igara, želimo mnogo pobeda, mnogo radosti, a ukoliko ne budu pobede, uvek smo uz vas. Doći će nove igre, kada ćete moći ponovo da pobeđujete. Želimo mnogo uspeha i živela Srbija - rekao je presdednik Vučić.

To znači da će svako ko donese zlatnu medalju zaraditi 200.000 evra od države, srebro će doneti 100.000 evra, dok će bronzano odličje zaraditi 60.000 evra.

(Telegraf.rs)

Video: Nije tačno da Damira Mikeca nisu prepoznali na proslavi, ovo je bio "problem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA