Predsednik Vučić uručio zastavu Srbije Paraolimpijcima pred put u Pariz: "Vaša zemlja je uvek uz vas"

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 27

Uskoro počinju i Paraolimpijske igre...

Iako je prošlo nedelju dana otkako su završene Olimpijske igre u Parizu, na redu su i Paraolimpijske igre gde će Srbija imati 23 predstavnika. U susret njima, predsednik Aleksandar Vučić je ugostio čitavu delegaciju, gde im je uručio zastavu.

Paraolimpijske igre su na programu od 28. avgusta do 8. septembra, a predsednik Vučić je pred put uručio zastavu Željku Dimitrijeviću, koji će je nositi na otvaranju.

Tom prilikom je predsednik Vučić održao i govor.

- Dragi naši paraolimpijci, hvala vam na vašem radu, trudu, ljubavi prema otadžbini, vašoj posvećenosti i svemu što pružate našoj zemlji. Danas je dan ispunjen ponosom i emocijom, okupili smo se ovde da ispratimo naše heroje koji će predstavljati Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Parizu, ovde smo da vam poželimo sreću, da vam kažemo koliko vas cenimo, koliko ste važni za našu zemlju i koliko vas podržavamo i koliko ćemo biti uz vas.

- Britanska plivačica Eli Simons je rekla 'U bazenu sam slobodna, tamo nema granica, zato plivam da pokažem svetu šta je moguće'. Ona kao da je govorila u ime svih nas, svih vas koji ste prevazišli izazove i pokazali svetu šta je moguće. Vaša odlučnost i vaša inspiracija je inspiracija za svakoga od nas. Na prethodnim igrama ste pokazali svetu šta znači istrajnost, požrtvovanost i rodoljublje. Iz Pekinga ste doneli dve medalje, iz Londona pet medalja od kojih dve zlatne. Iz Rija devet, a iz Tokija šest medalja. Ovog puta, naša delegacija od 54 ljudi, 23 sportista takmičiće se u osam grana sportova. Verujemo u vas i znamo da ćete se boriti za svoju zemlju. Republika Srbija prepoznaje značaj paraolimpijzma i sa ponosom ističemo da naša zemlja podjednako kao i u slučaju Olimpijaca izdvaja značajna sredstva za penzije i stipnedije paraolimpijaca. Time želimo da pokažemo koliko vrednujemo i poštujemo posvećenost, rad, trud i ljubav prema otadžbini.

- Dragi naši sportisti, dok se spremate za ovo putovanje, znajte da je svaki korak više od svakog takmičenja. To je simbol pobede nad preprekama, cela Srbija je uz vas i biće uz vas. Svaka medalje je medalja cele Srbije, neka vas prati naša ljubav i podrška. Želimo svaki uspeh u Parizu, da se vratite sa medaljama i uspesima koje ste sebi poželeli i koji ste poželeli našoj zemlji. Nagrade koje je država Srbija iste kao i one koje je odredila za Olimpice, najveći među najvećima u svetu- Želim da budžet bude prazniji po vašem povratku sa Paraolimpijskih igara, želimo mnogo pobeda, mnogo radosti, a ukoliko ne budu pobede, uvek smo uz vas. Doći će nove igre, kada ćete moći ponovo da pobeđujete. Želimo mnogo uspeha i živela Srbija.

Obratio se i Željko Dimitrijević.

- Voljena Srbijo, poštovani predsedniče, poštovani ministre, izuzetna mi je čast što mogu u ime POK, a ispred Paraolimpijaca se zahvalim na zastavi koju ćemo s ponosom nositi i boriti se za Srbiju. Moja poruka svima je duh paraolimpijzma se širi. Ovo je najbolje što Srbija ima, daćemo srce na borilištima. Poruka građanima je da budu uz nas, a mi ćemo to vratiti na pravi način

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA