Dejan Savić: "Sve mora da se promeni, od detinjstva i rada sa igračima kada imaju 10-11 godina"

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Bivši selektor je bio kritičan

Vaterpolo reprezentacija Srbije je napravila ogroman uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu, gde su osvojili zlatnu medalju uprkos tome što nisu bili favorit. Delfini su slavili protiv Hrvatske u finalu, a svoj sud o čitavoj situaciji je imao i Dejan Savić.

Proslavljeni vaterpolista, ali i selektor naše selekcije je bio gost na jednom stručnom panelu u Hrvatskoj, koji se održavao na Korčuli, gde je rekao da je turnir na Olimpijskim igrama jako dobar primer kako ovaj sport ne ide u onom smeru kako treba.

- Svi ste gledali Olimpijske igre i prema mom mišljenju bio je sjajan turnir. Uvek se radi o osam timova koji mogu da budu na visokom nivou i da osvoje zlato, srebro ili bronzu, ali na ovom olimpijskom turniru bilo je deset timova. Međutim, nivo veštine bio je na niskom nivou, kao i pre. Mogu da se slažem sa pričom o suđenju i da je na muškom turniru bilo katastrofalno do polufinala, ali način na koji se igra... Od pozicije jedan do pozicije pet, gledajući i to šta se događa na centru, sve je čekanje na igrača više ili manje i svi čekaju da šutiraju iz faula.

- Sve mora da se promeni od početka. Od detinjstva i rada sa igračima kada imaju deset ili 11 godina. Moraju da plivaju, moraju da prodiru, jer nove generacije shvataju i uče ovaj način igre i za deset godina biće gore nego sada. To je problem.

On ističe da su potrebne pripreme.

- Od federacije do federacije možete promeniti pravila. U Srbiji možemo da promenimo pravila za igrače do 12 godina, ali i globalno se mogu promeniti pravila, u saradnji svih instanci. Ovaj turnir je bio sjajan, ali nisam video veštine kao pre. Perone, Deneš Varga, to su bili veoma vešti igrači, ali toga nismo videli u Parizu. Imamo problem sa isključenjima centra bez lopte, ne znam kako to da rešimo. I mislim jedno, ako želite da promenite veštine igrača, to morate da radite od detinjstva.

(Telegraf.rs)

Video: Savić: Uspeli smo da izvučemo nerešeno, ali ne može uvek na peterce da se prođe!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA