Ameri "pregazili" Portoriko, ali ne kao Srbija: Durent rekorder, Edvards poslao poruku budućim rivalima

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Ubedljiva pobeda favorita za osvajanje turnira...

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država uspela je da savlada ekipu Portorika u poslednjem meču grupne faze grupe C rezultatom 104:83.

Celog meča je bilo jasno ko će ovde biti favorit, Ameri su od samog starta napravili jasnu poruku rivalu kako su došli da pobede, ali deluje da se nisu previše isforsirali.

Najbolji igrač Amerike je bio Entoni Edvards sa 26 poena i po tri skoka i asistencije. Kevin Durent je napravio rekord i postao najbolji skorer SAD u istoriji Olimpijskih igara. Postigao je 11 poena, uz četiri skoka i tri asistencije.  Embid je dodao 15 poena, Tejtum, Dejvis i Lebron po deset poena.

U Portoriku je najbolji bio Hoze Alvarado sa 18 poena, a još Romero i Ford su bili dvocifreni sa 12, odnosno 10 poena.

Ovo je bila pobeda sa 21 poenom razlike, dok je Srbija od Portorika bila bolja razlikom od 41 poena.

Amerika će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Brazila.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf iznenadio zlatnu Zoranu Arunović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    3. avgust 2024 | 19:46

    I ne kao nas što su pregazili. Dva puta za 7 dana izgubiti sa 26 razlike od ekipe koja je najbolja ali koja defakto nikoga ne nabija kao nas, je ipak sramota. Taj detalj mi se uopšte ne dopada ne zbog poraza od Amera koji su svakako bolji, već zbog reakcije same ekipe koja prosto u jednom momentu odustane. To može skupo da nas košta i protiv drugih ekipa jer to ukazuje da nešto ipak sa karakterom nije kako treba i to počevši od selektora. Njemu nije važna utakmica protiv Amerike...? Vidi se da nije ama ništa specijalno pripremnjeno protiv njih? Igramo sa Amerikancima kao da je revijalna utakmica, a oni najbolje što mogu i ubacuju nam trojku u poslednjoj sekundi na +23 za +26.? Oni se spremili za Jokića, maksimalno, ali i za Bogdana, a mi.? Gledamo kako nas zatrpava jedan igrač? Uopšte šut za tri poena ne branimo kako treba ni protiv jedne ekipe. Pomažemo previše, skupljamo, ostaju nam igrači sami na 45 i u uglovima, stojimo daleko od igrača sa loptom ... Inače po viđenom do sada Nemci posle Amerikanaca su najbolji i imaju šansu da dobiju Ameriku. Glavni razlog je fenomenalna struka na klupi Nemačke. Naš ubedljivo najveći problem je odbrana. Japan nam ubaci 100 poena.? O čemu mi tu pričamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA