"Hrvati su nas prevarili i zato smo ih izbacili"

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Malo drame u skijanju

Zanimljiva vest stiže nam iz Švajcarske, gde je hrvatski tim izbačen sa treninga u skijanju s obzirom na to da su prevarili domaćina!

O čemu se, zapravo, radi?

Glečer Teodul je jedno od retkih mesta u Evropi gde leti možete da trenirate na snegu, ali nijednoj seniorskoj ekipi nije dozvoljeno da treniraju na stazama kao reakcija organizatora na uklanjanje spusta glečera Cermat iz kalendara Svetskog prvenstva

Jedini izuzetak su juniorske ekipe, te je tako i hrvatski savez rezervisao stazu. Međutim, nisu uradili sve kako treba.

- Prevarili su nas. Uvidom smo otkrili da među ovim juniorima ima i sportista koji su se već takmičili u Evropskom kupu i samim tim imali elitni status. Hrvatski tim je stoga odmah izbačen sa glečera Teodul. Pošto su nas prevarili, odmah smo ih izbacili sa terena i više nećemo dozvoliti da ovog leta sa nama treniraju hrvatski juniori - otvoreno je rekao Markus Hasler, šef planinske železnice u glečerskom gradu, a prenosi Blik.

Inače, jedini legalni način da skijaški profesionalci treniraju u Cermatu jeste da kupe dnevni ski pas i sami skijaju na turističkim stazama. Alternativa su skupi kampovi za obuku u Južnoj Americi.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA