Mlada zvezda Emilija Ponjavić nadmašila šampionku Andreju Arsović u dramatičnom finalu!

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Seniorsko prvenstvo Srbije, Emilija i Jasmina u završnici do titula

Domaća sezona takmičenja malokalibarskim oružjem je dostigla vrhunac. Danas je u Novom Sadu počelo Prvenstvo Srbije u seniorskoj konkurenciji, a prvi takmičarski dan obeležile su izjednačene borbe za zlatne medalje u nadmetanjima dama.

Titulu prvakinje države u trostavu za žene osvojila je juniorka Emilija Ponjavić, odnedavno članica „Čika Mate“, koja je na omladinskom prvenstvu Srbije osvojila srebro, a nešto ranije na juniorskom Evropskom šampionatu sedmo mesto. Većim delom finala na čelu je bila iskusna Andrea Arsović (Partizan), a Ponjavićeva ju je prestigla u poslednjem hicu i trijumfovala sa 0,7 krugova prednosti. Bronza je otišla u ruke Sanje Vukašinović (Novi Sad 1790). Novosađanke su osvojile ekipno zlato, a njemu je najviše doprinela Aleksandra Havran, najboljim rezultatom u kvalifikacijama. Na kraju je bila šesta. Teodora Vukojević („Čika Mata“), koja je branila titulu a ove godine osvojila Kup, je zauzela sedmu poziciju.

Izuzetno uzbudljiva je bila i borba za zlato u takmičenju sport pištoljem za dame. U kvalifikacijama je ubedljivo najpreciznija bila šampionka iz 2023, Jovana Todorović (Novi Beograd-Ušće). U finalu je Todorovićeva bila u „trci rame uz rame“ sa Jasminom Milovanović (Akademac), pobednicom Kupa Srbije. Finale su završile sa istim rezultatom – 25 „unutrašnjih“ centara, pa je odlučilo raspucavanje u kome je Milovanovićeva bila preciznija.

Bronza je pripala juniorskoj reprezentativki Olga Stojanović („Aleksa Dejović“).

Dušan Stojadinović (Novi Sad) je odneo pobedu u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava za muškarce, a uz njega su se na postolju našli Milutin Stefanović („Čika Mata“) i Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813).

Srđan Milović (Univerzal M) je posle zlatnih medalja standardnim pištoljem na finalu Kupa Srbije i na „Velikoj nagradi Novog Sada“, u ovoj disciplini trijumfovao i na Prvenstvu Srbije. Drugi je bio Nemanja Mladenović („Dragan Jevtić Škepo“), a treći Pančevac Gabriel Dautović.

Puška, trostav, žene, finale : 1. Emilija Ponjavić („Čika Mata“) 454,7, 2. Andrea Arsović (Partizan) 454,0, 3. Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790) 444,4... Ekipno: 1. Novi Sad 1790 (Havran, Vukašinović, Suvak) 1.727, 2. „Čika Mata“ 1.718, 3. Niš 1881 1.702...Kvalifikacije: 1. Aleksandra Havran (Novi Sad 1790) 584...

MK puška, 60 metaka, ležeći stav, muškarci: 1. Dušan Stojadinović (Novi Sad 1790) 621,8, 2. Milutin Stefanović („Čika Mata“) 620,2, 3. Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813) 612,7...

Sport pištolj, žene: 1. Jasmina Milovanović (Akademac) 25 „hitova“ + 3 raspucavanje, 2. Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće) 25+0, 3. Olga Stojanović („Aleksa Dejović“) 19... Kvalifikacije: 1. Todorović 580...

Standardni pištolj: 1. Srđan Milović (Univerzal M) 548, 2. Nemanja Mladenović („Dragan Jevtić Škepo“) 535, 3. Gabriel Dautović (Pančevo 1813) 520...

(Telegraf.rs)

Video: Ljuti ste na naše strelce kada pogode 8,8? Pogledajte koliko je streljaštvo težak sport

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA