Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski juniori pali pred Portugalom: Milovanović blistao, ali nije bilo dovoljno

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor Teodorović razočaran porazom, ali optimističan za budućnost ove generacije

  • 1
Rukometna lopta, rukomet, ilustracija Foto: Revierfoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Muška juniorska reprezentacija Srbije izgubila je od Portugala sa 28:32 (14:15) na drugom meču grupne faze Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Za najboljeg igrača među Orlićima na ovom meču EHF proglasio je Filipa Milovanovića koji je postigao sedam golova iz osam pokušaja.

Selektor srpske reprezentacije do 20 godina, gospodin Đorđe Teodorović, bio je razočaran posle poraza, ali optimističan kada je budućnost ove generacije u pitanju.

- Teška dva poraza, u obe utakmice smo bili dobri u naletima, ali nismo uspevali da prelomimo. Mnogo smo promašenih šuteva u prvom poluvremenu imali ali su to bili iznuđeni šutevi, bez organizovanih akcija, što nije bilo dogovoreno. Razigrali smo tako i njihovog golmana koji se razgoropadio, dok je učinak naših golmana izostao. Ipak, ova generacije je tek počela i ima evidentan kvalitet i potencijal koji treba graditi na iskustvu sa ovog prvenstva! - rekao je Đorđe Teodorović.

Startna postava: Zorić, Papović, Mitrović, Milovanović, Feješ, Antonijević, i Mladenko Draško

Otvorili su Orlići solidno prvo poluvreme, Feješ se prvi upisao a potom je i Antonijević zatresao mrežu, ali sa druge strane odbrana nije pronalazila rešenje za snažnog pivota Portugala.

Odlučio se ponovo selektor da pokuša sa promenom na golu, od 10. minuta Draško je zamenio Zorića i nekoliko minuta kasnije upisao je fantastičnu odbranu u situaciji jedan na jedan.

Igralo se gotovo gol za gol, ali su Portugalci uspeli da vežu tri gola i u 20. minutu Srbija je zatražila predah posle kog je usledila prelepa akcija za gol Luke Panića, odbrana Draška i pogodak Milije Papovića iz gotovo nemoguće pozicije.

Rivali su imali svoja rešenja, ali su poslednja dva minuta donela pravo uzbuđenje. Vukašin Antonijević postigao je svoj drugi gol i izborio isključenje protivničkog igrača, što je značilo da će Srbija imati igrača više sve do 30 sekundi do kraja.

Odbrana je odradila odličan posao, a Filip Milovanović postigao je pogodak sa gotovo pola terena.

Pokušali su Portugalcu da preseku nalet Orlića tajm-autom, ali se Mladenko Draško pobrinuo za još jedan fenomenalan gol, lobovao je čitavu odbranu i postavio konačnih 14:15 na poluvremenu.

Držali su se Orlići u uvodnim minutima, došli su da izjednačenja, a onda su usledila dva isključenja Srbije i Portugal je iskoristio brojčanu nadmoć da napravi rezultatsku razliku koju, ispostaviće se, Srbija neće uspeti da stigne.

Nedostajali su golovi Mitrovića i Antonijevića, koje sjajna energija i učinak Filipa Milovanovića nije mogla da nadoknadi.

Maestralna partija golmana Markeza koji je je Portugalcima donosio sigurnost u odbrani, osujetila je sve nalete i želju srpskih juniora te su posle manje od 24 časa od poraza protiv Nemačke, izgubili od Portugala sa 28:32.

(Telegraf.rs)

Video: Majka u 50-toj, da moguće je! Legendarna srpska rukometašica Srbije poslala moćnu poruku!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA