Poznato ko nosi zastavu Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu!

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 13

OKS se oglasio zvaničnim saopštenjem

Zastavu Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu nosiće odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić, odlučeno je na sednici Olimpijskog komiteta Srbije.

Tim povodom, OKS se oglasio zvaničnim saopštenjem.

- Danas je u Olimpijskoj kući održana XXX sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije. Ovom prilikom, IO OKS doneo je odluku da će kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić biti nosioci zastave na Ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara Pariz 2024.

- Predsednica Sportske komisije OKS Milica Đuričić obavestila je članove IO o predlogu za nosioce zastave Republike Srbije na Ceremoniji otvaranja OI u Parizu. Od Olimpijskih igara u Tokiju, Međunarodni olimpijski komitet dao je mogućnost nacionalnim olimpijskim komitetima da na ceremoniji otvaranja državnu zastavu nose jedan muški i jedan ženski sportista.

- Članovi IO prihvatili su predlog Sportske komisije OKS da nosioci zastave Republike Srbije na svečanoj Ceremoniji otvaranja budu višestruki olimpijski, svetski i evropski šampioni - vaterpolista Dušan Mandić i odbojkašica Maja Ognjenović.

- Izvršni odbor doneo je odluku da Šef misije Olimpijskog tima Srbije na predstojećim OI u Parizu bude Sonja Vasić, sportska direktorka Olimpijskog komiteta Srbije.

- Sonja Vasić je nakon izbora za Šefa misije preuzela reč i upoznala članove IO sa tokom priprema Misije OKS za Igre u Parizu i podelila važne informacije pred nastupajuće takmičenje.

- Članovi Izvršnog odbora usvojili su promene u okviru liste kategorisanih sportista programa Olimpijska kategorizacija – Pariz 2024 i Razvojni program. Novokvalifikovani sportista u okviru programa Olimpijska kategorizacija – Pariz 2024 je rvač Ali Arslan, dok je u Razvojni program ušlo osmoro novih sportista, i to kajakaši Veljko Vještica i Strahinja Dragosavljević, džudisti Boris Janković i Natalija Prolić, rvači Andrija Mihajlović i Milica Sekulović, kao i veslači Sergej Čipak i Milan Stevanović - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Angelina Topić za Telegraf: "Presrećna sam! Olimpijske igre? Šta bude neka bude"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    10. jul 2024 | 13:34

    Nole i vec nosio!!! I na proslim OI je odbio da nosi ponovo rekavsi da to treba da uradi neko drugi. Zasto imamo optrebu da se oko svega prepucavamo? Bravo za Maju i Mandica!!!

  • Marija

    10. jul 2024 | 12:23

    Sjajno....odlican izbor....zasluzili su oboje. Uvek su se odazvali da igraju za reprezentaciju. Donosili medalje sa velikih takmicenja...tako da hvala im za sve

  • Miloš

    10. jul 2024 | 13:58

    Maja će napuniti 40 godina upravo na olimpijadi predstavljajući svoju zemlju, svoj narod, i zato, duboki naklon. Dušan je tu isto potpuno zasluženo. Iako u zadnje vrijeme nisu bili rezultati na visokom nivou, niko na svijetu nema medalja u kolektivnom sportu kao Srbija u vaterpolu. Srećno vam bilo, i neka vam je Bog na pomoći. Živjela Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA