Umro Anto Tadić

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Legendarni bokser preminuo je u četvrtak od posledica srčanog udara

Čuveni bokser i jedan od najboljih iz Metalca iz Valjeva iz osamdesetih godina prošlog veka, Anto Tadić, preminuo je iznenada u četvrtak uveče posle srčanog udara prenosi portal Valjevska posla.

Bio je prvak Jugoslavije, najbolji sportista grada Valjeva i osvajač medalja sa najprestižnijih turnira u zemlji i inostranstvu.

Nakon uspešne karijere, on je nastavio da se bavi boksom, ali kao trener u Metalcu iz Valjeva.

Boksom je počeo da se bavi u rodnoj Tuzli sa nepunih 15 godina, a u Metalac je stigao tokom 1983. godine kada je zauzeo mesto u bantam kategoriji. Već godinu dana kasnije postao je kandidat za reprezentaciju nakon učešća na turniru u Veneciji, a na prvenstvu Jugoslavije je osvojio bronzu što je uticalo da ne ode na Olimpijske igre u Los Anđeles.

On je nastavio da brani boje Metalca i u godinama koje su nadolazile, a nekoliko puta bio je proglašavan za najboljeg tehničara i najborbenijeg takmičara na turnirima na kojima je učestvovao.

Vrhunac karijere doživeo je 1990. godine kada je na Prvenstvu Jugoslavije osvojio prvo mesto u Valjevu. Trener Metalca bio je od 2012. godine.

Sahrana Anta Tadića obaviće se u subotu 6. jula u 14.30 časova na Novom groblju u Valjevu.

(Telegraf.rs)

Video: Goloruki Vladica "smrt" za zmije: Vadio ih je iz najluđih mesta i pomogao mnogima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA