≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakva promena: NCAA skinuo marihuanu i prozivode od kanabisa sa liste nedozvoljenih supstanci!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kažu da to ne pomaže sportistima da budu bolji...

  • 0
NCAA logo FOTO: Rafael Henrique/SOPA Images/Shut / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američka nacionalna asoscijacija koledž sporta iliti kako je naširoko poznata kao NCAA, odlučila je da napravi jednu drastičnu promenu i da sa liste zabranjenih supstanci ukloni marihuanu, koja će sada biti slobodna za upotrebu!

Ipak, NCAA je odlučio da njenu upotrebu malo i "ograniči", pa će biti moguće koristiti je samo u postsezoni koledž fudbala, ali i svih prvenstava Divizije 1.

- NCAA program testiranja na nedozvoljeve suptance ubuduće će biti fokusiran na integritet takmičenja, a proizvodi od kanabisa ne donose nikakvu takmičarsku prednost - rekao je Džoš Vajtman, predsednik Veća NCAA Divizije 1.

Između ostalog, Vajtman kaže i da će fokus Veća biti na dobrobiti za sportiste radije nego na kažnjavaju istih zbog konzumiranja marihuane i ostalih proizvoja od kanabisa.

Ova odluka o kanabisu je doneta nakon preporuke NCAA Komiteta za bezbednost u takmičenju i nakon što su sve tri članice NCAA skinulie kanabis sa liste nedozvoljenih supstanci.

(Telegraf.rs)

Video: Legendarni Kalipari za Telegraf o Beogradu, srpskoj košarci i Nikoli Jokiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA