Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika pobeda mladih odbojkašica Srbije! Srušile Poljsku u tri seta i blizu su polufinala Evropskog prvenstva

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bravo, devojke!

  • 0
Odbojkaška lopta Foto: Hansjürgen Britsch / imago sportfotodienst / Profimedia

Mlade srpske odbojkašice starosti do 22 godine ostvarile su veliku pobedu na startu grupne faze Evropskog prvenstva protiv selekcije Poljske, koja je zapravo predstavljala glavnog suparnika u borbi za plasman u polufinale. Naše devojke bile su toliko dominantne da su posao završile u tri seta - 3:0 (26:24, 25:18, 29:27).

Evropsko prvenstvo igra se u Italiji, a naše devojke su u Kopertinu odigrale sjajno i vrlo kvalitetno protiv Poljakinja i tako pokazale da će se gotovo izvesno boriti za medalju.

Pored naše selekcije i Poljske, u grupi se još nalaze Portugal i Češka Republika, dok drugu grupu čine selekcije Turske, Italije, Letonije i Ukrajine. Po dve selekcije iz svake grupe idu dalje, tako da se nekako crta da će iz tog skupa dalje proći Turska i Italija.

Ekipu vodi Marijana Boričić, dok su u timu Andrea Tišma, Nina Mandović, Jovana Zelenović, Anja Zubić, Stefana Pakić, Jovana Punišić, Nađa Čikuc Dins, Iva Ščućurović, Natađa Čikuc Dins, Aleksandra Đorđević, Branka Tica, Ksenija Tomić, Bojana Popović i Nevena Sajić.

Danas je drama postojala u prvom i u trećem setu, koji je otišao u igru na razliku, koja se posebno videla u trećem setu kada je našim devojkama bilo potrebno 29 poena kako bi ostvarile pobedu.

Naredni meč, naše odbojkašice igraju sa Portugalom već sutra.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Zvezde blista posle osvajanja titule: "Nisam očekivao 3:0"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA