Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandar Kukolj: "Mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe na OI u Parizu"

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kukolj je zahvalio svima na podršci i podsetio da je već šest godina član Sportske jedinice

  • 1
Aleksandar Kukolj Foto: Olimpijski komitet Srbije/Ivica Veselinov

Mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe, da će borba biti ljuta i neprestana, a našem Olimpijskom timu želim mnogo sreće i da ostvarimo snove, izjavio je danas reprezentativac Srbije u džudou Aleksandar Kukolj.

Olimpijski komitet Srbije (OKS) saopštio je da je Olimpijski dan, u okviru kojeg je upriličena motivaciona tribina i ispraćaj takmičara iz Olimpijskog tima Srbije u Pariz, održan danas u Atletskoj dvorani Vojne akademije, u organizaciji te vojne visokoškolske ustanove i OKS.

- Univerzitet odbrane i Vojna akademija time su pružili podršku učešću Olimpijskog tima Srbije na predstojećim OI u Parizu, čiji je član i pripadnik Sportske jedinice Vojne akademije, džudista Aleksandar Kukolj - navodi se u saopštenju.

Načelnik Vojne akademije pukovnik vanredni profesor dr Srđan Blagojević naglasio je da je OKS pružao podršku radu Vojne akademije i njenom opredeljenju da očuva tradiciju viteštva i sportskog duha i da današnjim događajem Vojna akademija uzvraća tu podršku Olimpijskom timu Srbije.

- Danas smo se okupili sa željom da vam podršku uzvratimo i damo još snage, volje i ljubavi koja je potrebna za postizanje vrhunskih rezultata. Danas smo upriličili ovaj skup da pružimo podršku Olimpijskom timu Srbije, koji će predstavljati našu zemlju na OI - rekao je pukovnik Blagojević.

On je naglasio da se Vojna akademija ponosi što je u ovogodišnjem Olimpijskom timu i Kukolj, koji je do sada osvajao odličja na najznačajnijim svetskim takmičenjima i izrazio nadu da će i ovoga puta biti tako.

Predsednik OKS Božidar Maljković istakao je da je cilj ovogodišnjeg učešća Olimpijskog tima da osvoji više od devet medalja, što bi, prema njegovim rečima, bio veliki uspeh za Srbiju.

Maljković je izrazio zadovoljstvo što OKS sarađuje sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije i što je ove godine član Olimpijskog tima pripadnik Sportske jedinice Vojne akademije, džudista Aleksandar Kukolj.

Kukolj je zahvalio svima na podršci i podsetio da je već šest godina član Sportske jedinice.

Pukovnik Blagojević je uručio Povelje OKS i Kukolju za doprinos razvoju vrhunskog vojnog sporta i učešće pripadnika Sportske jedinice na OI u Parizu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Нерон🎼🎸

    28. jun 2024 | 10:59

    Теби нико ништа не може да замери❗Срећно🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA