Vreme čitanja: oko 2 min.

Otac Lane Pudar pričao kako je mogla da pliva za Srbiju, ona poručila: "Ograđujem se od njega, odluke su moje"

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zagrmela je saopštenjem

  • 3
Lana Pudar Foto: Tanjug / AP

Bosna i Hercegovina u svojim plivačkim redovima ima jedan ogroman biser, koji se zove Lana Pudar, a tokom ovog dana je njen otac izneo i razne osude na račun Srbije, koja je navodno mogla da je ima pod svojom zastavom.

Velibor Pudar, inače otac mlade plivačice, žustro je opleo po Srbiji.

- Moj prijatelj Vladimir Bajković jednog dana me zamolio da mu pošaljem Lanina vremena u svim disciplinama koje pliva pa da ih on pošalje svom prijatelju, sada pokojnom, Srđanu Filipoviću, treneru plivanja, koji je radio u UAE. Pokojni Srđan se oduševio rezultatima i, bez mog znanja, Vlada i on su kontaktirali njihovog zajedničkog prijatelja Vanju Udovičića, ministra sporta u vladi Srbije, ubijeđivali ga da razgovara sa mnom, da mi obeća najbolje uslove za treninge i da 'mlada mostarska srpkinja' pliva za Srbiju - počeo je Velibor, pre nego je nastavio.

- Vlado ga je stavio na interfon da mogu i ja da čujem jer oni u Srbiji imaju na hiljade Lana, na hiljade takvih talenata u plivanju. Zaboravio sam reći da se ovo sve odvija 2018. godine kada je Lana imala 12 godina. Ne znajući da su mi ovo Vlada i pokojni Srđan radili iza leđa, naljutio sam se na Vladu i bio zahvalan što je Vanja ovo rekao. Dolazi Doha, Svetsko prvenstvo i Vanja ljubi ruku Lani, pre par dana Beograd, Evropsko prvenstvo Vanja deli maskote prvenstva i ljubi Lani ruku. Danas mi prijatelj šalje poruku i kaže da je bio s Vanjom Udovičićem i da mu je rekao da mu je najveća greška u ministarskom mandatu što nije razgovarao s Laninim ocem da ona pliva za Srbiju - rekao je Velibor.

Ipak, sada se oglasila i sama Lana svojim saopštenjem.

- Osećam potrebu da ovim putem reagujem na današnje medijske naslove i tekstove koji su se pojavili na gotovo svim medijima u našoj državi, a vezani su za javne istupe moga oca Velibora Pudara na svojim društvenim mrežama. Odluka za koju ću državu nastupati nikada nije bila upitna i uvek je bila i isključivo MOJA, a ne njegova ili bilo koga drugog.

- Ograđujem se od svih ranijih i eventualnih budućih javnih istupa Velibora Pudara koji uzimaju u kontekst mene, moju sportsku karijeru i privatni život mene i moje porodice. Moj otac i ja već skoro dve godine nemamo nikakav kontakt i sve njegove izjave nemaju apsolutno nikakve veze sa mnom. Ovo je nešto što mi je najmanje potrebno u ovom trenutku kada sam u završnim pripremama za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Međutim, zbog velikog interesa javnosti, a prije svega zbog sebe i svega onoga što me čeka, osećala sam potrebu da se na ovaj način javno oglasim, razjasnim i stavim tačku na sve gore navedeno. Ovo je poslednji put da se javno oglašavam i govorim 0na ovu temu i molim Vas da to poštujete. Hvala Vam na razumevanju i ogromnoj podršci koju imam i osećam od svih dobronamjernih ljudi u našoj domovini i izvan nje!

(Telegraf.rs)

Video: Na stotine Zemunaca skočilo u vodu: Ivan Begovski prvi je doplivao do krsta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hromi Daba

    27. jun 2024 | 19:20

    Devojka nema nikakve veze sa Srbijom. Neka se takmiči za zemlju u kojoj je rođena

  • Gordi

    27. jun 2024 | 19:18

    Tata Velibor Srbin,pa dobar dan da je želeo da mu ćerka pliva za Srbiju.

  • Vodolijax

    27. jun 2024 | 19:59

    Daleko im svima lepa kuća .......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA