Vreme čitanja: oko 1 min.

Bizarno: Osuđeni silovatelj devojčice (12) ide na Olimpijske igre!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kažu da je svoje odslužio...

  • 2
Stiven van de felde Foto: Profimedia

Holandija je dobila i nove sportiste na Olimpijskim igrama u Parizu, a to su odbojkaši na pesku Metju Imers i Stiven Van de Felde, koji je daleko poznatiji, ali ne baš iz sportskih razloga, već svojih krivičnih dela.

Naime, Van de Felde ima 29 godina, a u žižu javnosti je dospeo 2014. godine, kada je osuđen na četiri godine zatvora posle priznanja po tri tačke optužnice za silovanje jedne devojčice koja je tada imala 12 godina.

Van de Felde je tu devojčicu upoznao putem Fejsbuka, potom je iz Amsterdama otputovao u Veliku Britaniju, kada je i silovao svoju žrtvu u Milgon Kinsu, ali mu je bilo dozvoljeno da zatvorsku kaznu odsluži u Holandiji, odakle je pušten nakon 12 meseci.

Nakon toga, on je nastavio svoju odbojkašku karijeru, a počeo je 2018. godine ponovo da igra na međunarodnim turnirima, dok Olimpijski komitet Holandije kaže da je to sve uradio pod strogin nadzorom, te da je imao i profesionalnu pomoć, kao i da je pokazao lični napredak.

Imers i Van de Felde su uspeli da odu na Olimpijske igre po svim propisima koji su tu zbog sportista koji su krivično osuđeni, tako da više nemaju prepreke.

(Telegraf.rs)

Video: Angelina Topić za Telegraf: "Presrećna sam! Olimpijske igre? Šta bude neka bude"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogsr

    27. jun 2024 | 17:43

    HOLANDJANI SU BOLESTAN NAROD....FUJJJJJJ

  • hurem 🐠

    27. jun 2024 | 17:18

    Kod nas bi dobio dozivotni pomoc Ali ispod crne zemlje 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA