Vreme čitanja: oko 1 min.

Umro legendarni ruski hokejaš: Imao je samo 52 godine

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uzrok smrti nije saopšten

  • 0
sveća, molitva Foto: Pixabay

Hokejaš Sergej Berezin, koji je igrao pet od sedam NHL sezona za Toronto i bio pouzdan strelac za Mejpl Lifs, preminuo je u 52. godini.

Udruženje alumni NHL-a objavilo je Berezinovu smrt u objavi na društvenim mrežama u sredu. Uzrok smrti nije saopšten.

"Neverovatno smo tužni što saznajemo za iznenadnu smrt Sergeja Berezina. Naše misli su sa njegovom porodicom i prijateljima tokom ovog teškog vremena", navodi se u saopštenju Lifsa na X, nekadašnjem Tviteru.

Njegova najbolja sezona bila je 1998-99, kada je postigao vrhunac u karijeri sa 37 golova i 59 poena. Jedan od njegovih najupečatljivijih golova postigao je u prvom kolu protiv Filadelfije te sezone javlja cbc.ca.

Postigao je gol za minut preostalo u 6. utakmici kada su Lifsi pobedili u seriji sa 1-0. Berezin je prešao u Finiks Kojotse za Mikaela Renberga posle sezone 2000-01.

Imao je 286 poena (160 golova, 126 asistencija) u 502 NHL utakmice u karijeri sa Torontom, Feniksom, Montrealom, Čikagom i Vašingtonom i dodao 30 poena (13 golova, 17 asistencija) u 52 utakmice plej-ofa.

(Telegraf.rs)

Video: Prva izjava selektora Dragana Stojkovića Piksija po dolasku u Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA