Vreme čitanja: oko 2 min.

BEZ KULTURE NEMA USPEHA NI U SPORTU: Uroš Stevanović i Fondacija Mozzart u poseti Gradskom muzeju u Vršcu

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uručena donacija od 499.500 dinara za novu rasvetu u sobi gde su izložena dela Paje Jovanovića

  • 0
Fondacija Mozzart Foto: Promo/ TouchNtouch produkcija

Osnovan daleke 1882. godine Gradski muzej u Vršcu baštini istoriju sa prostora Banata impresivnom kolekcijom sa više od 260.000 eksponata koji su od značaja za zanimljivu vršačku prošlost. Ono što muzej izdvaja je i posebna zbirka dela čuvenog slikara Paje Jovanovića, koja će ubuduće sijati novim sjajem zahvaljujući donaciji Fondacije Mozzart. U prostoriji gde su izložena dela jednog od najznamenitijih Vrščana, u potpunosti će biti zamenjena rasveta novim modernim osvetljenjem. Muzej u srcu Vršca posetila je Fondacija Mozzart zajedno sa selektorom vaterpolo reprezentacije Srbije Urošem Stevanovićem i uručila donaciju od 499.500 dinara.

-Velika čast i zadovoljstvo je što zajedno sa Fondacijom Mozzart mogu da pomognem jednoj kulturnoj ustanovi kao što je Gradski muzej u Vršcu, gde rade divni ljudi i veliki entuzijasti. Iskreno se nadam da ćemo i u budućnosti biti u prilici da doniramo za kulturu, jer bez kulture nema uspeha ni u sportu - istakao je Uroš Stevanović, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije.

Izložbe i aktivnosti koje muzej sprovodi teže da probude interesovanje za Vršac kao multikulturalnu tačku sa prošlošću koja meša uticaje mnogih nacija Slovena, Germana, Mađara, Rumuna, Turaka, Rimljana….

-Veliku zahvalnost dugujemo Fondaciji Mozzart i selektoru Urošu što su posetili naš muzej i uručili nam vrednu donaciju kojom ćemo zameniti osvetljenje u jednoj od soba koja je posvećena Paji Jovanoviću, ne samo poznatom Vrščaninu, već i jednom od najpoznatijih Srba. Postavićemo novo moderno osvetljenje koje će biti energetski efikasno - istakao je Stefan Mavrović, kustos u muzeju, i dodao da mu je drago da je Fondacija Mozzart upisana na listu partnera ove kulturne ustanove.

Fondacija Mozzart Foto: Promo/ TouchNtouch produkcija

Osim podrške Gradskom muzeju u Vršcu, Fondacija Mozzart je tokom prošle godine realizovala projekat "Sa Mozzartom na krilima muzike" u saradnji sa pijanistom Stefanom Đokovićem, koji je imao samo jedan cilj – da se kultura vrati u svoj dom – domove kulture. Nakon 12 koncerata, u 12 gradova širom Srbije, uspeli su u svojoj plemenitoj misiji, jer je sav prihod od prodaje ulaznica bio namenjen za unapređenje kulturnih centara u kojima su se koncerti održavali. Pomoć je stigla i na adresu Beogradskog dramskog pozorišta, ali i za realizaciju brojnih filmskih ostvarenja.

3D FEST U PROKUPLJU

Tokom leta na festivalu kulture, odnosno muzike, slikarstva, street arta i arhitekture koji se održava u Prokuplju biće oslikana dva silosa uz podršku Fondacije Mozzart. Silosi visine preko 30 metra nalaze se u neposrednoj blizini Spomen parka Gvozdeni puk, koji će postati simbol kulturne inovacije i duha kreativnosti u Prokuplju.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA