Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić obilazi novoizgrađeni Nacionalni trening centar na Košutnjaku

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić obilazi novoizgrađeni Nacionalni trening centar na Košutnjaku

  • 30
Aleksandar Vučić Foto: TANJUG

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas novoizgrađeni Nacionalni trening centar - Multifunkcionalnu

dvoranu u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije na Košutnjaku koji predstavlja najmoderniji objekat te vrste u zemlji i regionu.

Multifunkcionalnu dvoranu ukupne neto površine 15.179,65 kvadratnih metara Vučić obilazi zajedno sa ministrom sporta Zoranom Gajićem, finansija Sinišom Malim, gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem i dvostrukom olimpijskom šamiponkom u tekvondou Milicom Mandić.

Centar obuhvata autonomne sadržaje neophodne za trenažni proces na visokom nivou, sa najsavremenijom opremom za Rvački savez Srbije, Džudo savez Srbije, Tekvondo asocijaciju Srbije, Karate federaciju Srbije i Streljački savez Srbije, ali i multi salu za sportove sa loptom, kao i sadržaje za medicinu sporta, zone za relaksaciju, teretane, zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju sportistima.

Radi se o savezima u onim sportskim disciplinama u kojima su predstavnici naše zemlje osvajali brojne medalje na velikim takmičenjima što je, svakako, uticalo na opredeljenje da im se zasluženo omoguće još bolji uslovi za rad kako bi i u budućnosti dostojno predstavljali našu zemlju.

Planom rada Nacionalnog trening centra - Multifunkcionalna dvorana predviđeno je da se u objektu obezbede uslovi da se perspektivnim i vrhunskim sportistima, reprezentativcima kroz pripremne mečeve, sparinge, treninge i takmičenja obezbede uslovi za postizanje što boljih rezultata.

Izgrađena je u skladu sa svim ekološkim standardima, za potrebe održavanja međunarodnih takmičenja i trenažni proces uz korišćenje prostornih i tehničkih uslova koje nema nijedan drugi objekat na teritoriji Srbije.

Izdvaja se deo medicinskog bloka za rehabilitaciju i oporavak vrhunskih sportista.

Poseduje i salu za sportove sa loptom, kao i sadržaje za medicinu sporta, zone za relaksaciju, teretane i zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju sportistima.

Pored izdvojenih celina za pojedinačne sportove u okviru podzemne etaže objekat poseduje i 146 parking mesta od kojih je sedam za osobe sa invaliditetom.

Streljana sadrži 10 streljačkih mesta na 10 metara, 25 m 50 m za vazdušno i malokalibarsko oružje, olimpijske discipline, opremljena elektronskim metama marke SUIS.

Multi sala površine 1.054,94 metara kvadratnih namenjena je grupnim sportovima sa loptom i u okviru sale smeštene su tribine, teren za odbojku, košarku i futsal.

Uz multi salu je i propratni neophodni sadržaj: muške i ženske svlačionice sa sanitarnim čvorovima i tuševima, kao i svlačionice za osobe sa invaliditetom.

Teretana površine 530,75 metara kvadratnih namenjena je prevashodno reprezentativnim i olimpijskim selekcijama, a onda i ostalim sportistima i rekreativcima.

Projektovana je po ugledu na najmodernije olimpijske centre, a sve

sprave i prateća oprema odgovara najvećim svetskim standardima i sertifikatima.

U okviru prizemne etaže smešten je i deo za za pripremu i oporavak vrhunskih sportista. Pored hiperbaričnih komora i CRYO saune, sadrži i prostor fizikalne medicine, kao i prateći sadržaj u smislu svlačionica, tuševa, sanitarnih čvorova.

Tu se nalazi i prostor za dežurnog lekara i pružanje prve pomoći.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Srpski navijači razvili veliku zastavu u centru Minhena, a onda je nastala ludnica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iris

    25. jun 2024 | 14:43

    Raduje me vest da predsednik Vučić obilazi novoizgrađeni Nacionalni trening centar na Košutnjaku!

  • Daca

    25. jun 2024 | 15:40

    Snovi postaju stvarnost, obećano, ispunjeno!

  • Ena

    25. jun 2024 | 16:59

    Svaka čast Vučiću što je sve ovo obezbedio za razvoj sporta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA