Vreme čitanja: oko 2 min.

U Novom Sadu svečano otvoreno prvenstvo Evrope u rvanju za kadete i juniore

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novo veliko takmičenje u Srbiji

  • 0
Rvanje Beograd 2023 Foto: RSS

U novosadskoj dvorani SPENS danas je svečano otvoreno Prvenstva Evrope u rvanju za kadete i juniore.

Takmičenje u rvanju na kojem učestvuju ekipe iz 39 zemalja trajaće do 7. jula, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić koji se obratio takmičarima, trenerima i gostima.

"Ovaj veliki sportski događaj je od posebnog značaja za našu državu, ali i za Grad Novi Sad. Srpska Atina je od danas mesto susreta ne samo takmičara, već i ljubitelja rvanja, i ponosni smo domaćini ekipama iz čak 39 zemlja", rekao je Đurić na početku obraćanja.

Đurić je istakao da Novi Sad još jednom pokazuje da je pravi domaćin i da ima kapacitet da bude mesto održavanja renomiranog evropskog takmičenja.

"Rvanje, jedan od najstarijih sportova, uvek nas asocira na snagu, borbenost i taktički um. Za razvoj ove borilačke veštine, neophodno je čuvati njenu tradiciju i ulagati u što bolje uslove za trening i odlaske na takmičenja. Mi smo tu kao, kao Gradska uprava, da ulažemo sredstva u te svrhe, ali ono što suštinski održava plamen ovog sporta, jeste strast rvača i njihova posvećenost. Svima želim sportsku sreću i da se, kao i uvek, hrabro, suočite sa svim izazovima koji su pred vama", zaključio je Đurić.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su i predsednik Rvačkog saveza Srbije Damir Šabić, predstavnik Svetske rvačke federacije Teodoras Hamakos, kao i državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj koji je i svečano otvorio to evropsko takmičenje.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Damir Šabić istakao je da je prvenstvo Evrope praznik sporta i da je veoma ponosan na projekat koji je realizovan zahvaljujući ogromnoj podršci države Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine i Grada Novog Sada.

Državni sekretar u ministaratvu sporta Marko Kešelj rekao je da Republika Srbija nastavlja sa organizacijom velikih sportskih manifestacija uoči predstojeće Olimpijske smotre, a da Novi Sad ima čast da ugosti najbolje svetske rvače zahvaljujući podršci svih onih koji su prepoznali značaj ovog sportskog takmičenja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Majami promašio 15 od svojih 16 prvih šuteva: Strašna 1. četvrtina Bostona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA