≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odbojkaši Srbije danas saznaju da li idu na Olimpijske igre: Igraju dva scenarija, ovako funkcionišu bodovi

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naši momci se večeras sastaju sa Slovencima u Ljubljani

  • 2
Srbija odbojka odbojkaši Foto: Profimedia/AFP/MAURO PIMENTEL

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije tokom današnjeg dana će i definitivno saznati da li ide na Olimpijske igre u Parizu, pošto ove večeri igra poslednji meč grupne faze u Ligi nacija protiv selekcije Slovenije od 20.30 časova u Ljubljani.

Na kraju je "palo" na to da baš utakmice poslednjeg kola odlučuju da li će se Orlovi domoći Igara u Parizu, pošto Kuba i dalje nije posustala i mogla bi da nam "zagorča" život u minut do dvanaest.

Naime, oni su jedini preostali tim koji može da nas sustigne na mestu koje vodi na Olimpijske igre, pošto trenutno imaju 251,69 bodova na rang listi FIVB, dok Srbija stoji na 260,07 poena. To znači da između Kubanaca i nas stoji 8,38 poena.

Danas će pre Srbije na teren izaći selekcije Poljske i Kube, a Orlovi će tamo navijati za evropsku selekciju i nikako ne bi valjalo da Kubanci slave sa 3:0.

U tom slučaju, oni će "zaraditi" čak 17,65 poena za rang listu i preteći će nas sa razlikom od 9,27 poena.

Ako budu pobedili sa 3:1, Kubanci će dobiti 15,15 bodova i biće ispred Srbije sa 6,77 poena, dok u slučaju trijumfa od 3:2, Kuba dobija 12,65 bodova i biće 4,27 poena ispred Srbije.

Svaki poraz donosi negativne poene Kubi, što bi automatski značilo i prolazak Srbije na Olimpijske igre.

Ako kojim slučajem Kuba bude pobedila Poljsku, dobra vest za Orlove je ta da im je u tom slučaju dovoljan i minimalan trijumf od 3:2 protiv Slovenaca, jer bi im on doneo 9,90 bodova i time bismo "pretekli" Kubance čak i da budu slavili sa 3:0.

Pobeda od 3:1 bi Srbiji donela 12,40 bodova za rang listu, a maksimalni trijumf od 3:0 donosi 14,90 poena. U svakom slučaju, sve je u našim rukama i trijumf nas vodi u Pariz, a svi se nadamo da će tako i biti i da ćemo iz Ljubljane čuti najlepše moguće vesti od strane naših odbojkaša.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Zvezde blista posle osvajanja titule: "Nisam očekivao 3:0"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    23. jun 2024 | 08:47

    Ако ништа друго, светски смо шампиони у калкулацијама!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA