≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odbojkaši preživeli "pakao" i približili se Olimpijskim igrama! Od 0:2 do 3:2 sa Kubom, ali još nije gotovo

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće drame do samog kraja

  • 0
Odbojkaška reprezentacija Srbije Foto: FIVB

Odbojkaška reprezentacija Srbije uspela je da dođe do velike pobede u Ligi nacija protiv Kube u Ljubljani i to posle neverovatnog preokreta u kojem je gubila sa 0:2 protiv ove selekcije, koja faktički predstavlja i glavnog protivkandidata kada je u pitanju viza za Olimpijske igre u Parizu. Na kraju su naši momci pronašli snagu kada je to bilo najvažnije i slavili u dramatičnih pet setova - 3:2 (22:25, 21:25, 25:16, 25:21, 15:12)!

Ovom pobedom, Srbija je uspela da pobegne deset bodova ispred Kube na zvaničnoj FIVB rang listi, koja je presudna za nas kada su Olimpijske igre u pitanju, ali treba istaći da još ništa nije gotovo, ali da je ovo veliki korak napred za naše momke ka Parizu.

Do kraja Lige nacija, Srbija ima jako teške rivale - Tursku, Poljsku i Sloveniju, dok će protivnici Kube biti Slovenija, Bugarska i Poljska. Može se reći - podjednako teški.

Srbiji je faktički neophodno da barem izjednači broj pobeda koji će Kuba ostvariti do kraja ili će možda moći sebi da dopusti da ima jedan poraz više od njih, ali se onda ulazi u matematiku i razmišljanje.

Odbojkaši Srbije su danas posle prva dva seta bili na ivici ponora. Igrali su jako loše, dosta grešili na servisu, ali su u pravom momentu pronašli sjajnu igru i osvojili treći set i više nego ubedljivo.

To kao da im je dalo snagu da i četvrti set odigraju na visokom nivou, a onda je sve palo na odlučujući peti, gde je bilo dosta drame.

Na kraju, Srbija se odvojila onda kada je bilo najvažnije i došla do pobede koja bi mogla da bude i presudna u borbi za Pariz.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Zvezde blista posle osvajanja titule: "Nisam očekivao 3:0"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA