Predsednik Vučić primio zlatne šahiste, pa poručio: "Sledeće godine, ovaj sport dobija tri puta veći budžet"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 32

Odlučio je da se ulaže mnogo više

Muška šahovska reprezentacija Srbije napravila je ogroman uspeh, pošto je u Budvi uspela da dođe do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, prve u našoj istoriji, kao i prvog značajnijeg rezultata u ovom sportu.

Zbog toga, našu reprezentaciju je primio i predsednik Aleksandar Vučić, koji ih je ugostio u predsedništvu Republike Srbije.

Predsednik Vučić je ovom prilikom najavio i velike stvari za naš šah.

On je najavio trostruko veći budžet za iduću godinu.

Video: Vučić: Trostruko veći budžet za šah sledeće godine

- Dragi prijatelji, poštovani ministre, predsedničke Olimpijskog komiteta, predsedniče saveza, selektori, treneri, divni šahisti... Mnogo vam hvala što ste danas ovde, žao mi je što nema naših žena, što su ostvarile veličanstven uspeh. Nekoliko reči samo, Servantes je rekao da je ljudski život partija šaha, a Botvinik, Mihael Botvinik, tvrdio je da je šah nauka, umetnost i sport. A naš Svetozar Gligorić je govorio da je šah borba sa samim sobom. Mi smo decenijama igrali šah, voleli šah, a nikad nismo ostvarili ovo što je generacija ovih fantastičnih momaka uradila, dakle...

- Ogroman uspeh i to su po tablama, iako pogrešim, nemojte da mi zamerite. Aleksandar Pretke, Aleksej Sarana, Aleksandar Inđić, Robert Markuš i zlatna medalja, Velimir Ivić. Osvojiili su zlato za Srbiju, Srbija je ispred Nemačke i Jermenije, po prvi put u našoj istoriji, naša zemlja je evropski prvak u šahu, teško da smo se nadali, budžet za šahovski savez, za ceo savez, šahistkinje su bile sjajne, osvojile su osmo mesto i bile su blize medalje. Imali smo i devojku, Mandura, koja je bila prva na rezervnoj tabli, izvanredne rezultate postigli sa 16 miliona dinara, mi smo dogovorili da idemo na 50 miliona, a počećemo da razgovaramo i o šahovskom domu, šahovskog saveza - poručio je predsednik Vučić.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Šahovski svet je poseban i drugačiji svet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • јована

    27. novembar 2023 | 11:55

    Ohrabrujuće reči predsednika Vučića i povećanje budžeta za šah. To je priznanje vrednosti ovog sporta i podrška talentima koji se bave šahom

  • ana

    27. novembar 2023 | 13:53

    Ovako veliko dostignuće na polju šaha je jeako bitno za Srbiju i razvoj šaha kod nas

  • ana

    27. novembar 2023 | 13:51

    Ponosimo se ovim momcima, doneli su Srbiji zlatnu medalju u sahu-

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA