≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriveni detalji smrti olimpijske šampionke, oglasio se i Putin

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rezcova je ostala upamćena po zlatu i srebru na Olimpijskim igrama u Kalgariju

  • 0
Anfisa Rezcova Foto: Pavlíček Luboš / ČTK / Profimedia

Trostruka olimpijska šampionka, bijatlonka Anfisa Rezcova, preminula je u 59. godini.

Nakon tragične vesti, objavljeni su i detlaji smrti. Prema medijima, iznenada joj je pozlilo. Ona je 15. oktobra primljena u bolnicu nakon, da bi nakon četiri dana koje je provela na intenzivnoj njezi umrla od posledica srčanog udara.

Njena smrt je izazvala veliku tugu u Rusiji, a tim povodom se oglasio i predsednik ove zemlje, Vladimir Putin.

- Bila je neverovatan sportista, trostruki olimpijski šampion, talentovana osoba koja je iskreno bila voljena od strane svojih kolega i poštovana od strane rivala zbog pobedničkog stava i ličnih kvaliteta. Sećanje na nju će večno živeti u srcima svih obožavalaca njenog jedinstvenog talenta - rekao je Putin.

Tokom života za njeno ime vezan je veliki broj skandala. Sada već davne 1998. godine javno je optužila selektora reprezentacije Leonida Gurjeva da ju je sprečio da se plasira na Olimpijske igre u Naganu jer je odbila da spava s njim, dok je ostale devojke iz tadašnje reprezentacije optužila da su do dresa sa državnim grbom došle preko kreveta.

Bila je i u centru pažnje tokom pandemije koronavirusa zbog poziva na bojkot karantina, između ostalog, dok je nakon vesti da su ruski sportisti suspendovani zbog napada ove zemlje na Ukrajinu navodno "doživela nervni slom".

Da podsetimo, Rezcova je ostala upamćena po zlatu i srebru na Olimpijskim igrama u Kalgariju, kada je trijumfovala u feti, a potom bila druga u trci na 20 kilometara u kros kantriju.

Bijatlonom se bavila od 1990. dogine, a dve godine kasnije, u Albertvilu, osvojila je zlato u sprintu i bronzu u štafeti. Potom je i 1994. godine u Lilehameru osvojila zlato u štafeti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA