Velika tuga, preminula legenda Crvene zvezde

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Čitavu karijeru proveo je u jednom klubu

Nekadašnji vaterpolista i čovek koji se i nakon karijere bavio ovim sportom Dragan Solomun Sole preminuo je u 73. godini života.

I pored toga što mu je rukomet bio omiljeni sport, od 1969. godine bavio se vaterpolom i čitavu karijeru proveo u Crvenoj zvezdi.

Tokom sedamdesetih godina bio je jedan od najbitnijih igrača ekipe i nametnuo se u tada vrlo jakoj konkurenciji jugoslovenske lige.

Karijeru je nastavio kao vaterpolo radnik. Kao direktor kluba učestvovao je u građenju moćne Crvene zvezde početkom devedesetih sa Vlahom Orlićem, Nikolom Stamenićem, Zoranom Drakulićem... Zvezda je tada osvojila dve titule prvaka države.

Od 1997. je bio u Vaterpolo savezu Jugoslavije na mestu generalnog sekretara. Bio je prvi saradnik brojnih predsednika saveza, zatim Orlića, selektora Stamenića, Manojlovića i Porobića. Neumoran je bio u organizovanju velikih takmičenja poput Svetskog kupa 2002, Svetske lige 2005, Evropskog prvenstva 2006, Svetske lige u Nišu 2010.

- Odlazak Soleta sa životne scene je veliki gubitak za sve koji su ga poznavali. Vreme i mesto sahrane biće saopšteni naknadno - stoji u oproštaju VSS od dobrog duha srpskog vaterpola.

(Telegraf.rs)

Video: MaxBet ostaje premium betting partner Evrolige u Srbiji i Crnoj Gori do 2026. godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA