≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sportski savez Srbije nagradio selektora: Piksi obećao plasman na Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliko priznanje uručio Davor Štefanek

  • 1
Dragan Stojković Piksi Foto: FSS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković dobitnik je Majske nagrade Sportskog saveza Srbije.

Tokom svečanosti odžane u Velikoj sali opštine Stari grad Davor Štefanek, predsednik Saveza koji dodeljuje nagradu, uručio je priznanje popularnom Piksiju u prisustvu ministra omladine i sporta Zorana Gajića i predsednika Olimpijskog komiteta Božidara Maljkovića.

Strateg Orlova se obratio prisutnima, zahvalio se i uputio obećanje svim ljubiteljima fudbala.

- Želeo bih da se zahvalim Sportskom savezu Srbije, predsedniku Štefaneku i svima koji su mi ukazali čast i dodelili mi ovo prestižno priznanje. Majska nagrada ima veliku tradiciju i osetio sam i prošle godine šta znači biti među laureatima. Svaka nagrada mene i moje igrače obavezuje da budemo još bolji. Trudićemo se i dalje da budemo na visini zadatka i velikih očekivanja fudbalske Srbije. Naredni cilj je da posle 24 godine pauze, izborimo plasman na završni turnir Evropskog prvenstva i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo - izjavio je Stojković.

Pored Dragana Stojkovića nagrade su uručene odbojkašici Tijani Bošković, kao najboljoj sportistkinji u olimpijskim disciplinama, džudisti Nikoli Trajkoviću u neolimpijskim sportovima, strelcu Živku Papazu za sportistu sa invaliditetom i generalnom sekretaru Odbojkaškog saveza Srbije Ivanu Kneževiću za najboljeg sportskog funkcionera. Najbolji teritorijalni savez je Sportski savez Vlasotinca, najbolji klub je vaterpolo klub Novi Beograd, dok je bolji od ostalih nadležnih saveza Savez za bodi bilding, fitnes i aerdobik.

Petar Denda je najbolji novinar, a uručena je i nagrada za životno delo Ivanu Todorovu, predsedniku Skupštine Džudo saveza Srbije i potpredsedniku Olimpijskog komiteta.

Majska nagrada se tradicionalno dodeljuje na godišnjem nivou sportistima, sportskim savezima, organizacijama, sportskim stručnjacima i novinarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA