Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je top 10 najplaćenijih sportista sveta, Ronaldo pretekao Mesija na vrhu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trojica novajlija na listi

  • 0
Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi Foto: Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Forbsova lista najplaćenijih sportista za 2023. godinu donela je nekoliko promena u samom vrhu. Spisak obuhvata primanja sportista u periodu od početka maja 2022. do početka istog meseca aktuelne godine.

Kristijano Ronaldo je po prvi put od 2017. lider, zahvaljujući astronomskoj zaradi u Al Nasru. Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda, madridskog Reala i Juventusa zarađuje 136 miliona dolara, od čega 46 miliona "na terenu", a preostalih 90 van. Na čelu liste pretekao je večitog rivala Lionela Mesija za "tričavih" 6 miliona, dok top tri kompletira još jedan fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Embape sa zaradom od 120 miliona. Upravo je on jedno od novih lica, a može se pohvaliti da je za 500 hiljada američkih novčanica iza sebe ostavio košarkaša Los Anđeles Lejkersa.

Bokser iz Meksika Kanelo Alvares napredovao je za tri mesta u odnosu na prethodnu godinu i sada je peti. Sume od preko 100 miliona dolara na svom bankovnom računu imaju novajlije golferi Dastin Džonson i Fil Mikelson, kao i košarkaš Golden Stejt Voriorsa Stef Kari. Mesta među deset najplaćenijih sportista bilo je i za tenisera Rodžera Federera, i pored toga što je igrajući tenis u ovom periodu zaradio samo stotinu hiljada dolara, kao i košarkaša Bruklin Netsa Kevina Durenta.

U odnosu na prošlo Forbsovo istraživanje među desetoricom nema više Nejmara, Toma Brejdija i Janisa Adetokumba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA