Srbija osvojila medalju u zimskom sportu: Poslednji put pre Luke je to učinila rođena sestra Vase Micića

 
  • 1

Svaka čast za sjajnog Luku Jašića

Sjajne vesti dolaze iz Italije, gde se trenutno održava EYOF ("Evropski olimpijski festival mladih") na kojem se između ostalog takmiče i momci i devojke iz Srbije, sve pod pokroviteljstvom Olimpijskog saveza naše zemlje.

Iako Srbija nikada nije bila neka sila u zimskim sportovima, to će se možda promeniti sa novim generacijama, pošto je sjajni Luka Jašić uspeo da osvoji srebrnu medalju u disciplini brzo klizanje na 500 metara.

Svoju trku je završio u vremenu 43,805 sekundi, što je fantastičan rezultat za mladog Luku. Ovo je ujedno prva medalja za Srbiju na Evropskom olimpijskom festivalu posle čak 16 godina.

Maestralni Luka se potom plasirao i u finale na daljini od 1.000 metara, a tamo je uspeo da osvoji peto mesto i da trku završi u vremenu od 1:31,665.

Pre Luke Jašića, poslednju medalju za Srbiju na EYOF-u osvojila je Nina Micić, inače rođena sestra našeg sjajnog Vase, dvostrukog MVP-ja Evrolige. Ona se inače bavi snoubordingom.

Video: Svi skandali na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu: Od nuklearke do dopinga čuda od deteta

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA