Finale Metcon FortFight, takmičenje u funkcionalnom fitnesu u Beogradu

 
  • 0

Beograd će 3. i 4. septembra biti domaćin nekim od najsnažnijih i najizdržljivijih ljudi širom sveta – finale Metcon FortFight, takmičenje u funkcionalnom fitnesu okupiće 200 najboljih učesnika sa čak tri kontinenta

U detalje ovog takmičenja uputio nas je Nikola Đorđević, regionalni marketing menadžer kompanije Sport Time Balkans, ekskluzivnog distributer brenda Nike, koji je zajedno sa Crossfit NS i tehničkim partnerom, DD Wellness Solutions i organizovao ovo takmičenje.

  • Kolika je popularnost funkcionalnog fitnesa u svetu i kod nas i šta je zapravo Metcon FortFight?

Popularnost funkcionalnog fitnesa vrtoglavo raste u poslednjih nekoliko godina. Sve je više primera u kojima vidimo profesionalne sportiste koji se bave ovim sportom u želji da održe svoju fizičku spremu i telo dovedu do savršenstva. U Srbiji je primetan veliki broj krosfit klubova i entuzijasta koji kroz funkcionalni fitnes svakodnevno saznaju više o svom telu i njegovoj snazi. Metcon FortFight je takmičenje spremnosti i izdržljivosti, u kojem fizička, ali i mentalna snaga dolaze do izražaja. Upravo zbog tog rastućeg trenda zainteresovanosti i sve više simpatizera ovog sporta, odlučili smo da Metcon FortFight izdignemo na jedan viši nivo, učinivši ga svetskim takmičenjem koje Srbija i srpska krosfit scena zaslužuju.

  • Kako su protekle kvalifikacije za ovaj finalni događaj?

Više od 350 prijavljenih učesnika širom sveta upustilo se u borbe u prvom krugu takmičenja. Posle napornih i žestokih kvalifikacija, ali i posebnog sistema bodovanja, svi oni rangirani su tako da je 200 najboljih i najuspešnijih dobilo priliku da se takmiči u ovogodišnjem finalu na Adi Ciganliji, 3. i 4. septembra, kada će publika uživati u njihovim nadljudskim sposobnostima i veštinama.

  • Odakle dolaze finalisti i kolika je zainteresovanost u regionu za ovo takmičenje?

Ovogodišnji finalisti dolaze sa čak tri kontinenta – Evrope, Amerike i Australije, tačnije iz preko 17 zemalja sveta. Ono što posebno raduje nas organizatore jeste da smo, gledajući broj prijavljenih takmičara iz regiona, pokupili sve simpatije i pozicionirali se kao vodeće takmičenje ovog tipa na Balkanu. Ta titula je više nego dovoljna da iz godine u godinu sve više napredujemo u svim aspektima.

  • Za šta se ovogodišnji finalisti bore?

Pored kvalitetnog takmičenja i savršenih uslova koje ovogodišnje takmičenje nudi, kao organizatori smo obezbedili i fantastičan nagradni fond. Ukupan nagradni fond je 20.000 evra, a samo u novčanim nagradama spremili smo 10.000 evra. Međutim, i preostale nagrade će biti više nego dobra motivacija za sve takmičare da daju svih 100 odsto svojih mogućnosti kako bi do njih i došli.

  • Šta publika može da očekuje na finalnom događaju?

Sve posetioce ovog dvodnevnog spektakla očekuju iznenađenja i uzbuđenja. Sam kvalitet takmičenja i uslovi za sve takmičare biće na izuzetnom nivou, budući da se DD Wellness Solutions obezbedio najbolju opremu i sprave na kojima će učesnici pokazati svoje umeće.

Nike će kao i uvek biti inovativan, a pored drugih iznenađenja, ovog puta će predstaviti i najnoviji model patika Nike Metcon 8, pravljen specijalno za funkcionalni fitnes, a čije performanse su značajno unapređene u odnosu na prethodnu verziju istih patika.

Sve ovo su dodatni razlozi da posetite terene Fudbalskog Saveza Beograda na Adi Ciganliji, za vikend, 3. i 4. septembra i uživate u sjajnom takmičenju koje će nam prirediti 200 finalista Metcon FortFight-a.

Više informacija o takmičenju Nike Metcon FortFight možete pronaći na sajtu fortfight.nikeevents.rs.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA