Počinje EP u streljaštvu u Norveškoj: Lepa Sanja Vukašinović stoji iza nišana i ispred Srbije

 
 
 ≫ 
  • 1

Evropsko prvenstvo u streljaštvu za seniorke i seniore počinje sutra u norveškom gradiću Hamaru

Sanja Vukašinović, streljaštvo Foto: Instagram/sanjavukasinovic

Evropsko prvenstvo u streljaštvu za seniorke i seniore počinje sutra u norveškom gradiću Hamaru. Srbija će na EP nastupiti u punom sastavu, a u sve četiri discipline imaće po tri takmičara.

- Teško je prognozirati, ali činjenica je da su naši strelci u dobroj formi. Pripreme za Evropsko prvenstvo su odradili po planu, a ohrabrenje su i dobri rezultati na prva tri međunarodna takmičenja ove godine, na Gran pri turnirima u Rušama i Osijeku i na Svetskom kupu u Egiptu - rekao je pred put Dragan Donević, šef stručnog štaba reprezentacije.

Tim Srbije: Seniori, puška: Milutin Stefanović („Čika Mata“), Milenko Sebić (Novi Sad 1790), Lazar Kovačević (Jagodina 92). Seniori, pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov (Kikinda).

Seniorke, pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Brankica Zarić (Novi Sad 1790), Jasmina Milovanović (Akademac). Seniorke, puška: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Teodora Vukojević („Čika Mata“).

Među takmičarkama izdvojili se Sanja Vukašinović (24) koja je takođe učestovala na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sanja je uspešno prošla kroz kvalifikacije i plasirala se u finale u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom kupu u Kairu. Vukašinović je u kvalifikacijama zauzela devetu poziciju.

Ljubav prema pucanju osetila je sa 15 godina i od tada kundak nije ispuštala iz ruku. Zbog toga je Srbiji donela bronzu sa Svetskih vojnih igara koje su održane u Kini, nedavno je osvojila srebrnu medalju na takmičenju Velika nagrada Osijeka, a dominirala je i na "Dunav kupu" u Mađarskoj.

Video: Ljuti ste na naše strelce kada pogode 8,8? Pogledajte koliko je streljaštvo težak sport

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Killian

    24. mart 2022 | 13:16

    Upamtite ime Olga Stojanović, 13 godina, vazdušni pištolj, prešišaće Jasnu Šekarić 100%.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA