Najbolji rukometaš sveta prolazi kroz horor: Posle operacije dobio plućnu emboliju i ugruške u venama

 
  • 1

Lekari tvrde da je van životne opasnosti

Slavni rukometaš, možda i najbolji koji je kročio na terene u 21. veku, Mikel Hansen trenutno prolazi kroz vrlo neprijatan period. On je pre osam dana bio na operaciji hrskavice u svojoj rodnoj zemlji, koja se zakomplikovala i sada ima velikih problema zbog kojih se sigurno neće vratiti na teren barem četiri meseca.

To možda i nije toliko važno, ako se zna da je Hansen u Parizu dobio flebitis, upalu i stvaranje ugrušaka u površinskim venama, a na sve to je oboleo od plućne embolije. Trenutno se o njemu brinu lekari iz PSŽ-a za koji je on nastupao punih 10 godina i oni tvrde da je Danac van životne opasnosti.

Ipak, barem neko vreme, a procenjuje se da bi ono moglo da ide i do šest meseci, neće moći na teren, jer postoji strah da bi zbog nezgodnog udarca mogao da dobije unutrašnje krvarenje, koje bi moglo da se završni kobno. On je tako na tužan način završio boravak u PSŽ-u, jer će od sledeće sezone igrati za danski Olborg.

Trostruki je dobitnik nagrade za najboljeg rukometaša na planeti (2011, 2015. i 2018. godine), kao i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Nadamo se da će se šampion vratiti na stare staze i da će se i kroz ovu borbu provući bez dileme.

Video: Najlepša srpska rukometašica na protestu za Novaka: Dolazila je svakog dana da mu pruža podršku

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA