Srpska skijašica diskvalifikovana: Nevena ostala bez plasmana u poslednjem nastupu na ZOI

Šteta, šteta, šteta... Moglo je ovo mnogo bolje da se završi po našu najpoznatiju skijašicu

  • 3
Nevena Ignjatović Foto: Tanjug / AP

Srpska skijašica Nevena Ignjatović ostala je bez plasmana u alpskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Naša Nevena je diskvalifikovana, pošto je u slalomskoj trci napravila grešku, posle koje se nepravilno vratila na stazu.

Nevena je spust završila na 22. mestu, od 26 devojaka koliko se takmičilo u ovoj disciplini. Na njenu žalost, ali i žalost svih fanova zimskih sportova iz Srbije, na kraju je ostala bez ikakvog rezultata. No ipak, niko ne sme biti razočaran ovom diskvalifikacijom, pošto je veliki uspeh i to što je Nevena bila tek jedna od dvoje takmičara iz Srbije na ZOI u Pekingu.

Zlato je pripalo Mišel Gizin, koja je i odbranila medalju osvojenu u Pjongčangu. Njena sunarodnica Vendi Holedener je osvojila srebro, dok je bronza pripala Federiki Brinjone iz Italije.

Mikaela Šifrin je važila za najvećeg favorita, međutim, ova Amerikanka nije uspela da ostvari plasman poput i naše Nevene, pošto je odustala u slalomskoj trci.

Video: Naša najpoznatija skijašica Nevena Ignjatović najavila novu ski sezonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toza NS

    17. februar 2022 | 09:03

    Nisam razočaran, iza nje su ostale takmičarke iz zemalja skijaških velesila, Gabona, Egipta, Nambije i Somalije. Da se čovek popne na Zlatar ili Zlatibor rekao bi, pa .ebo te, skijaška nacija.

  • Nikola

    17. februar 2022 | 11:13

    Otisla tamo na zimovanje na teret drzave,a za rezultat koga briga.Pa mogao sam i ja da odem onda koji sam invalid za skijanje i da se na startu izlomim kao sveca,ali bitno je da sam ucestvovao.Eeeee zivote spustena roletno...

  • Zoran Alexinac

    18. februar 2022 | 09:48

    Dali postoji Jedan ski klub u Srbiji ? Deset deteta trenirati naredne 4 godine,uložiti novac, pa će neko i da završi trku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA