Korona pravi haos na ZOI, Australijancima dozvoljeno i da se "zaraženi" takmiče

 
 ≫ 
  • 2

Pored lošeg vremena, i korona pravi problem organizatorima

Zimske olimpijske igre u Pekingu zvanično su otvorene u petak, a organizatori su se na startu susreli sa velikim problemima zbog sve većeg broja učesnika zaraženih koronavirusom.

Poslednja u nizu koja je dobila pozitivan rezultat jeste Tajli Gil, članica australijske karling reprezentacije, koja se takmiči u paru sa Dinom Hjuitom. Činilo se da njihovo istorijsko takmičenje, jer su prvi Australijanci u istoriji koji će se takmičiti u karlingu na ZOI, nećemo gledati, ali Tajli je na kraju dozvoljeno da se takmiči.

Pomenuta takmičarka je dobila pozitivan test na koronu po dolasku u Kinu, zatim su sledeća dva bila negativna i dozvoljeno joj je da se takmiči. Međutim, u nedelju je ponovo bila pozitivna i rečeno im je da se vrate kući, da bi medicinska komisija olimpijskih igara analizirala je njene rezultate i odlučila da ona upada u "dozvoljeni opseg" i ne predstavlja rizik.

- Australijski olimpijski komitet (AOC) dobio je mejl od Sistema javnog zdravlja Kine da njih dvoje mogu da nastave sa učešćem uz restrikcije bliskih kontakata. Oduševljeni smo zbog Tajli i Dina i drago mi je da je naša uprava nastavila da pritiska ovaj slučaj, pošto im je prethodno saopšteno da neće moći da se takmiče - istakao je šef australijske misije Džef Lipšut.

S druge strane, Poljakinja Natalija Mališevska nije dobila "zeleno svetlo" za takmičenje. Prvo je bila u izolaciji, zatim je izašla iz iste, te se ponovo vratila.

- Tako mi je teško da kažem bilo šta. Recite mi da sam živa, iako mislim da je nešto u meni umrlo. Živela sam u strahu više od nedelju dana i imala tolike promene raspoloženja, plakala sam toliko da sam ostajala bez daha, a time nisam zabrinula samo ljude oko sebe, nego i sebe samu. Znam da dosta ljudi ne razume ovu situaciju. Pozitivni i negativni testovi, testovi koji potvrđuju izolaciju, iznenadno pozitivni testovi koji me kvalifikciraju da budem u bolnici na respiratoru... - rekla je takmičarka u brzom klizanju.

Video: Topi se sneg pod njima: Učesnice Zimskih olimpijskih igara se slikale za Plejboj

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srkimaja

    7. februar 2022 | 10:32

    Ali zato Novak predstavlja rizik po Australija, sram vas bilo.....

  • Кловнократија

    7. februar 2022 | 15:34

    Ово је одличан сигнал. Можда ће ускоро сви спортисти бити равноправни. Глупо је да се организују одвојене Олимпијске вакциналне и невакциналне игре.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA