Slom Poljakinje posle pozitivnog testa na ZOI: "Strahovala sam da će me odvesti u samicu"

Natalija Mališevska dobila je koronavirus u trenutku kada je to najmanje želela

  • 0
Natalija Mališevska Foto: Soenar Chamid / AFLO / Profimedia

Omikron je napravio velike probleme brojnim sportistima u poslednjih nekoliko meseci širom sveta. I dok za fudbalere, košarkaše i tenisere to znači da moraju da propuste samo par mečeva u toku sezone, za neke poput takmičara na Zimskim olimpijskim igrama, to može da bude veliki problem.

Jer nova prilika stiže tek za četiri godine, a tada je pitanje da li će i kakva biti forma određenog takmičara. Tako se poljska takmičarka, Natalija Mališevska koja se nadmeće u brzom klizanju našla u nenadanom problemu, nakon što joj je javljeno da ne sme da nastupi na kvalifikacijama trke na 500 metara i to dan nakon što je puštena iz izolacije.

Na društvenim mrežama, ona je sa svojim pratiocima podelila srceparajuću priču, istakavši da ovo "više ne može da podnese" i da je "u njoj nešto upravo umrlo".

- Tako mi je teško da kažem bilo šta. Recite mi da sam živa, iako mislim da je nešto u meni juče umrlo. Živela sam u strahu više od nedelju dana i imala tolike promene raspoloženja, plakala sam toliko da sam ostajala bez daha, a time nisam zabrinula samo ljude oko sebe, nego i sebe samu. Znam da dosta ljudi ne razume ovu situaciju. Pozitivni i negativni testovi, testovi koji potvrđuju izolaciju, iznenadno pozitivni testovi koji me kvalifikciraju da budem u bolnici na respiratoru... 

- Kasnije, ponovo dobri rezultati i šansa da budem puštena. I onda potpuni fijasko. Nema više mogućnosti i nada je umrla. Pripremala sam se za takmičenje, raspakovala opremu, obukla odeću i odjednom mi kažu da nisu rekli tačnu informaciju, da nisu smeli da me puste iz izolacije. Ta noć je bila užas. Spavala sam u odeći iz straha da će neko da me odvede u samicu. Samo sam malo virila kroz zavese, jednim okom iz straha da će me neko videti.

- Ne razumem. Ne verujem više ni u šta, ni u kakve testove, ni u Igre. Sve je ovo velika šala. Moje srce to ne može da podnese. Hvala i vidimo se uskoro - napisala je Poljakinja, koja je osvajačica svetskog srebra i četiri evropske medalje, među kojima je i zlato na 500 metara 2019. godine.

Koliko je stvar čudna, govori i predsednik Olimpijskog komiteta Poljske, Konrad Niđvijećki, koji je za Eurosport istakao da ne razume kako neko može da bude pozitivan odmah nakon negativnog testa.

- Bila je iznenađenja i pitala se šta sada sledi, jer su oni toliko traumatizovani tim hotelom, da ne žele da se vrate u njega. Ja nisam lekar i ne razumem kako odjednom možeš da dobiješ pozitivan test nakon negativnog. Natalija se oseća odlično, u dobroj je formi, ali u njoj je nešto nevidljivo što ni ne oseća, no očito može da prenese na druge i da ih zarazi. Rezultati testa su presuda koja odlučuje hoće li sportista nastupiti i hoće li se boriti za prvu medalju i ostvariti snove - rekao je Niđvijećki.

Video: Ignjatović i Vukićević: Da što bolje predstavimo Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA