Ništa od nastupa Srbina na ZOI: Vetar poremetio planove, Vukićević će na stazu nekog drugog dana

Užasne vremenske prilike u Pekingu napravile su probleme organizatorima

  • 0
Marko Vukićević Foto: Olimpijski komitet Srbije

Nažalost, noćas u Pekingu nismo gledali takmičenje u spustu koje je bilo planirano i postavljeno da otvori nadmetanja u alpskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama. Jak vetar i užasne vremenske prilike pokvarile su planove, pa je trka u najbržoj skijaškoj disciplini pomerena za neki od narednih dana, pri čemu nije poznat definitivan termin.

To znači da noćas nismo ni imali priliku da vidimo najboljeg srpskog skijaša, Marka Vukićevića. Snažni vetar "omeo" ga je na skijalištu Sijaohaituo, što je Nacionalni centar za alpsko skijanje na severozapadu kineske prestonice.

Start trke bio je zakazan za 11.00 časova po lokalnom vremenu, odnosno za 04.00 časova po srednjeevropskom vremenu i nekoliko puta je bio pomeran pre nego što je doneta konačna odluka o odlaganju.

Kada je postalo jasno da zbog udara vetra neće moći da se garantuje za bezbednost takmičara, organizatori su se odlučili na najsmisleniji potez.

- Trka u muškom spustu morala je da bude pomerena za neki drugi dan zbog trenutne vremenske situacije sa udarima vetra i predviđene prognoze. Novi start u muškom spustu nije poznat u ovom trenutku - kažu kineski organizatori.

Vremenske prilike su već napravile veliki problem organizatorima, pošto su i zvanični treninzi u spustu bili otkazivani prethodnih dana, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo među samim takmičarima.

Video: Ignjatović i Vukićević: Da što bolje predstavimo Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA