Austrija ne "prati" Nemačku: Navijači dopušteni u drugom delu turneje Četiri skakaonice

 
 ≫ 
  • 0

U Oberstdorfu i Garmiš-Partenkirhenu zabrana zbog omikron soja korone

Nemačka je zabranila publici prisustvo na prvom delu tradicionalne Četiri skakaonice u Oberstdorfu i Garmiš-Partenkirhenu, ali Austrijanci su ipak bili više blagonakloni prema navijačima.

Naime, prema pisanju tamošnjih medija, u Insbruku i Bišofshofenu biće dozvoljen određen broj pristalica, ali ne u punom kapacitetu, čime će se umnogome popraviti sumorna atmosfera, koju smo na delu imali prošle godine.

Tako će u Insbruku 4. januara biti dopušteno ukupno 4.000 gledalaca, dok će na polsednjoj stanici u Bišofshofenu dva dana kasnije biti dozvoljeno 3.500 ljubitelja ski-skokova.

- Drago nam je što Kralj novogodišnje turneje neće biti održan pred praznim tribinama. Odmah nakon zelenog svetla krenuli smo sa preuređivanjem tribina – rekao je predsednik Skijaškog kluba Bišofshofen i direktor poslednje takmičarske skakaonice, Manfred Šucenhofer.

Nemačka je zabranila navijače zbog povećanog broja zaraženih nakon dolaska omikron varijante koronavirusa u Evropu. Utakmice Bundeslige se već uveliko igraju pred praznim gledalištima.

Pobednik poslednje turneje “Četiri skakaonice“ bio je Kamil Stoh iz Poljske. Momak iz Zakopana pokušaće da u teškoj konkurenciji odbrani tu titulu.

Video: Čirlidersica ćapila tri godine mlađu NBA zvezdu: Verenica mladog košarkaša prava prirodna lepotica

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA