Kapiten boksera Srbije: "Vreme je za medalje na SP"

 
 ≫ 
  • 1

Vladan Babić veruje da naši momci mogu do odličja

Svetsko prvenstvo u boksu biće održano u Beogradu od 24. oktobra do 6. novembra, a prvi put u istoriji osvajači medalja dobiće vredne finansijske nagrade - zlato 100.000 evra, srebro 50.000, bronze po 25.000 evra.

- Velika mi je čast što sam sedam godina u reprezentaciji, pet godina kao kapiten, to me "gura" napred, ka najvišim ciljevima. Mislim da smo spremni da napadnemo dobar rezultat i medalju na Svetskom prvenstvu - izjavio je kapiten bokserske selekcije Srbije Vladan Babić.

- U mojoj superteškoj kategoriji biće super jaka konkurencija, na turniru će učestvovati preko 50 boksera. Spremamo se, kako ja, tako i moje kolege iz nacionalnog tima da zablistamo na ovom velikom takmičenju - rekao je Babić novinarima u Beogradu.

- Finansijske nagrade za osvajače medalja su lepa stvar, ali to nije razlog zašto se bavimo boksom. Za nas u reprezentaciji je čast da se borimo za grb i zemlju. Ja sam odboksovao preko 100 mečeva za Srbiju, bez ikakve naknade - ističe Babić.

Mislim da je realno da osvojimo medalju na ovom Svetskom prvenstvu, tu smo, među svojom publikom, koju pozivam da dođu u velikom broju i podrže nas, dodao je bokser Partizana.

- U poslednjih 10 godina medalja na Svetskom prvenstvu izmiče bukvalno za jednu pobedu. Mislim da je došlo vreme da se sve to naplati i da osvojimo ne jednu, nego tri medalje - poručio je Babić.

Prvi kontingent karata je kupljen u rekordnom periodu, a mene ljudi konstantno zovu za karte, ističe Babić.

- Ovo Svetsko prvenstvo biće jedan poseban događaj, sa ovolikim zalaganjem države i Bokserskog saveza, možda i jedan od najbolje organizovani sportskih događaha u poslednjih 15 godina", zaključio je srpski superteškaš i jedan od aduta za medalju.

Video: Legendarni Roj Džons Džunior u promo spotu za Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    8. oktobar 2021 | 21:52

    Inace ima nas u svetu sto se tice boksa. I te organizacije su malo jace kao i svi ti takmicari🤦🏻‍♂️.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA