Srbija poražena od Hrvatske, naša reprezentacija pred eliminacijom sa Evropskog prvenstva!

 
 ≫ 

Šteta, imale su šansu naše igračice

Rukometašice Srbije poražene su u trećem meuč grupe C, prve faze Evropskog prvenstva od Hrvatske sa 25:24.

Srbija nije izgubila sve šanse da se plasira u narednu rundu takmičenja, ali će morati da gleda i drugi meč dana između Holandije i Mađarske i nada se pozitivnom ishodu i pobedi Mađarica ili remiju.

Zvuči neverovatno da Holanđanke, aktuelne svetske prvakinje završe prvenstvo bez bodova, ali do sada nisu pokazale ono što se od njih očekivalo, dok su Hrvatice pobedile u sva tri meča.

Naša selekcija ima dva poraza i jednu pobedu, upravo nad Holanđankama, ali je svoje realne šanse propustila sa čak 14 minuta bez gola u utakmici sa Hrvatskom.

Meč sa njima je rešen u drugom delu drugog poluvremena, kada su rivalke Srbije igrale veoma jaku odbranu, a Srpkinje su napravile previše grešaka i izgubile mnogo lopti.

To se ispostavilo kao presudno, dok su u napadu Srbije u "minus fazi" bile i Jelena Lavko i Kristina Liščević kada se rezultat lomio.

Najefikasnije su u našem timu bile Katarina Krpež-Šlezak sa pet i Lavko i Jovana Stojiljković sa po četiri gola. Na drugoj strani je Dora Krsnik imala šest, Ćamila Mićijević pet, a Larisa Kalaus četiri pogotka.

I prvo i drugo poluvreme protekli su u velikom usponu, a onda i neobjašnjivom padu u igri srpskih rukometašica.

Lavko je pokazala svoju klasu u fazi napada i od nje je kretalo najviše dobrih stvari zbog kojih je Srbija uspela da preokrene i domogne sa četiri gola prednosti u ovom delu igre.

Međutim, ne treba zaboraviti ni ulogu Katarine Tomašević koja je vrhunski branila i nadomestila isti učinak koleginice sa gola Hrvatske - Tee Pijević.

Meč je počeo upravo njenim odbranama posle kojih bi po pravilu Ćamila Mićijević i Dora Krsnik rešavale napade Hrvatske.

Rival Srbije je vodio posle deset minuta sa 6:4 i baš tada kreće serija odbrana Tomaševićeve, što je bilo varnica za preokret.

Jovana Stojiljković je pogodila triput i kada se priključila spomenuta Lavko, što asistencijama, što golovima sa distance, Hrvatice nisu imale rešenja.

Od gola Trifunovićeve sa sedmerca za 8:8 posle 17 minuta igre, kreće period bolje igre, a onda i dominacije našeg tima.

Srbija, Hrvatska , Rukomet, EHF Foto: Stanko Gruden / kolektiff

Lavko je pogodila "projektil" sa devet metara, Krpež-Šlezak se nadovzala golom sa krila za 10:9, a onda Lavko, Trifunović i Radosavljević tu prednost povećavaju do 14:10 u 26. minutu.

I baš kada je delovalo da će Srbija imati šansu za miran završetak poluvremena nastaju problemi. Lavko je dobila udarac laktom u glavu od Andree Šimare, sudije su Hrvaticu isključile posle pregledanja video snimka i to kao da je "paralizovalo" srpski napad.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Izabranice Ljubomira Obradovića počele su da greše i promašuju, Hrvaticama je pogodak Larise Kalaus za 14:11 u poslednjem sekundu napada sa igračicom manje vratio nadu i one su do poluvremena vezale još tri gola i otišle na pauzu u egalu 14:14.

Na početku drugog poluvremena Hrvatska je nastavila svoju seriju do 5:0 i povela je 16:15 golom Josipe Mamić.

Srbija, Hrvatska , Rukomet, EHF Foto: Jozo Cabraja/kolektiffimages

Hrvatska je imala i dva gola prednosti posle devet minuta igre u nastavku, ali je onda krenula serija Srbije od tri gola.

Lavko i Radosavljević su vratile prednost našoj reprezentaciji 20:19, a Kristina Liščević je takođe uz doziranu minutažu imala bitnu rolu u stabilnosti srpskog napada.

Srbija je vodila 23:21, ali je onda usledio novi pad iz kog je Kalaus profitirala i držala Hrvatsku u igri.

Kada je Liščević promašila penal, a Kalaus iznudila isključenje Janjuševićeve, Ćamila Mićijević je pogodila sa devet metara za 23:23 posle 50 minuta igre.

Ubrzo je i Lavko isključena, sudije su pregledale snimak da bi utvrdile da li je zaslužila crveni karton jer je udarila rukom u lice rivalku i dobila je dva minuta.

Srbija, Hrvatska , Rukomet, EHF Foto: Jozo Cabraja/kolektiffimages

Pop-Lazić se sjajno odbranila u momentu kad je Srbija imala dve igračice manje i drama u poslednjih deset minuta se nastavila tvrdom igrom.

Međutim, ta tvrda igra je išla na ruku Hrvatske koja je ograničila napadački potencijal Srbije, a tek je Pop-Lazić posle 14 minuta bez gola, pogodila za 25:24 u 48. minutu.

Srbija je u finišu imala šansu da iz kontre izjednači i usledila je nova greška. Ni to nije bilo sve. Dvadeset sekundi pre kraja, selektor Srbije je pozvao tajm-aut, naše igračice nisu iskoristile napad za izjednačenje i Hrvatska je zasluženo pobedila.

Drugo poluvreme:

Srbija, Hrvatska , Rukomet, EHF Foto: Stanko Gruden / kolektiff

60. minut - Pop-Lazić je pogodila posle čak 14 minuta, ali to nije dovoljno za preokret. Naše igračice su propustile nekoliko poslednjih napada i dobrih prilika - 25:24 za Hrvatsku na kraju.

55. minut - Krpež-Šlezak napada s krila iz ne baš izgrađene akcije, Pijević brani. Mićijević pogađa i Hrvatska vodi - 24:23.

54. minut - Anđela Janjušević osvaja važnu loptu posle dugog napada Hrvatske. Devet minuta Srbija bez gola, ali je "izbegla metak" posle loše bačene kontre Hrvatica. 

52. minut - Vratila se Janjušević na teren, zatvorena je Pop-Lazić, ali isključenje za Hrvatsku! Dug napad Srbije ali promašaj.

50. minut - Dva minuta za Lavko i izjednačenje za Hrvatsku! Naivno isključenje za Janjuševićevu, Kalaus je to iznudila, a Mićijević pogodila za egal 23:23. Novi problemi za Srbiju, greška i onda faul Lavko kojim je zaustavila kontru Hrvatske. Udarila je u lice igračicu protivničkog tima i zaradila dva minuta.

48. minut - Greška u napadu Srbije, Kalaus je dala jedan gol na drugoj strani (23:22 Srbija). Dva minuta isključenje i igračica više za našu selekciju. Uz to sedmerac posle faula Debelićeve - Liščević promašuje.

45. minut - Stojiljković prolazi na levom beku (22:21), Kalaus probija u napadu, ali sudije ne sude faul, ali ne mari jer je blok odradio svoje. Sedmerac za Srbiju posle faula nad Slađanom Pop-Lazić - Srbija vodi 23:21!

43. minut - Odlična akcija Liščević, Kalaus i Krsnik sada drže igru Hrvatske u ofanzivi, 21:21. Srbija ima šest izgubljenih lopti.

40. minut - Promašaj Paule Posavec, pogodak Sanje Radosavljević sa krila za izjednačenje - 19:19! Mićijević ne pogađa, Srbija daje gol za seriju 3:o i vođstvo 20:19!

39. minut - Brzi centar Hrvatske i gol Mamićeve. Kristina Liščević probija, 19:18 za Hrvatsku.

37. minut - Nova greška Jovane Stojiljković, Posavec u kontri daje gol, iako je tu loptu kačila Tomaševićeva. Posavec kreira za Anu Debelić, ova daje gol, ali uzvraća Lavko - 18:17 za Hrvatsku.

35. minut - Iz gotovo nemoguće situacije sa krila pogađa Krpež-Šlezak! Kapitenka Srbije je provukla nekako loptu u bliži ugao za 16:16. Brani Tomašević Hrvaticama, ali Stojiljković pravi faul u napadu.

33. minut - Pop-Lazić dobija loptu od Lavko i daje gol sa linije šest metara, konačno gol Srbije, ali Posavec brzo probija kroz sredinu, slaba odbrana Srbije - 16:15 za Hrvatsku. Izblokirana Lavko.

31. minut - Paula Posavec na srednjem beku, Hrvatice prave višak na krilu, Josipa Mamić daje gol i Hrvatska serijom 5:0 preokreće i vodi - 15:14.

Prvo poluvreme:

Rukometna utakmica Srbija - Holandija, NETHERLANDS VS SERBIA Foto: Kolektiff images

30. minut - Treći uzastopni gol Hrvatica, novi loš napad Srbije, pa onda još i kontra Hrvatske u samoj završnici poluvremena, 14:14 posle 30 minuta.

28. minut - Klaaus pogađa u poslednjem sekundu napada, Hrvatska sa igračicom manje koristi poslednji napad, gol posle novog konfuznog napada Srbije - 14:12 za Srbiju.

26. minut - Sjajna odbrana Tomaševićeve, zaustavljena Mićijević. Sedmerac na drugoj strani za Srbiju, Trifunović neumoljiva - 14:10 za našu reprezentaciju.

25. minut - Dora Krsnik sa sedmerca prekida seriju Srbije od pet golova - 13:10 za Srbiju. Krpež-Šlezak je posle novog višlka gađala bliži ugao, ali je pogodila spoljni deo mreže. U istom napadu je Lavko dobila udarac u glavu, sudije su gledale video analizu, a udarac Andree Šimare procenjen je kao nameran i ona je dobila crveni karton.

24. minut - Lavkooooo! Novi šut sa distance i fantastična rola beka Srbije za 12:9! Hrvatice pogađaju stativu, "prazan hod" u napadu rivala Srbije. Larisa Kalaus je isključena na dva minuta, a višak na krilu koristi Radosavljević - 13:9 vodi naša selekcija.

Srbija, Hrvatska , Rukomet, EHF Foto: Stanko Gruden/kolektiff

22. minut - Krpež-Šlezak u kontri, novi gol za Srbiju i vođstvo 11:9, Hrvatska traži tajm-aut. Dobro se brane naše igračice na šest metara. Mićijević je ušla u golmanski prostor kada je pravila blok za Krsnik.

20. minut - Prkačin šalje "bombu" sa devet metara (9:8 Hrvatska). Dva deveterca, za naš tim, progledale su malo sudije igračicama Hrvatske za sedmerac i isključenje. Lavko posle dugog napada pogađa "projektil" sa devet metara za 9:9. Idealno se odbranila Srbija, Krpež iz pozicionog napada probija s krila i Srbija vodi 10:9!

17. minut - Liščević probija kroz sredinu i pogađa, Prkačin neprecizna za Hrvatsku, a Trifunović sedmercem poravnava za Srbiju - 8:8! Debelić je prethodno skrivila sedmerac.

15. minut - Mićijević sa devet metara pogađa još jednom, ali uzvraća i Stojiljković iz viška na beku! Nažalost, Dora Krsnik iz brzo izvedenog centra pogađa treći put - 8:6 za Hrvatsku.

13. minut - Odmah penal na drugojstrani za Srbiju, Krpež-Šlezak promašuje! Opet sjajno brani Tomašević, Trifunović asistira za Krpež-Šlezak, a ovog puta naša rukometašica iz igre pogađa - 6:5 za Hrvatsku.

Srbija, Hrvatska , Rukomet, EHF Foto: Stanko Gruden/kolektiff

12. minut - Novi sedmerac posle dugog napada Hrvatske. Trifunović je gurala Krsnikovu otpozadi u trenutku kada je igračica Hrvatske ušla između dve naše rukometašice. Katarina Tomašević brani taj udarac!

10. minut - Radosavljević je isključena na dva minuta, Hrvatice su to iskoristile da povedu sa 6:4 golom Ćamile Mićijević. Pjević je upisala i četvrtu odbranu, a Hrvatice u kontri pogađaju prečku sa krila.

8. minut - Odmah poravnavaju Hrvatice preko Blažević (4:4). Njihova čuvarka mreže je za sada veoma dobra na golu, a Krsnik je nerešiva u napadu. Pjević hvata i treću loptu, ovog puta "živu" posle šuta Lavko - 5:4 za Hrvatsku.

6. minut - Trifunović asistira za Pop-Lazić koja je faulirana na liniji šest metara, a Krpež-Šlezak pogađa s penala za 4:3 u korist Srbije.

5. minut - Jovana Stojiljković daje novi gol sa iste pozicije! Krsnik je sa sedmerca bila nepogrešiva, da bi Jelena Lavko donela novo izjednačenje Srbiji posle asistencije Liščević - 3:3 posle pet minuta igre.

3. minut - Prva odbrana Pjević, Ćamila Mićijević u sledećem napadu preokreće i Hrvatska vodi po prvi put u meču - 2:1.

1. minut - Prvi napad Srbije završen golom, Stojiljkovićeva je dobro skočila i šutirala od zemlje sa levog krila i pogodila. Hrvatice su sa krila izjednačile, Posavec je bile precizna 1:1.

Video: Rukometašice Srbije optimistične pred Hrvatsku

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan233

    8. decembar 2020 | 19:45

    Drago mi je sto nece proc dalje. Stvarno nisu zasluzile. Imale su 14:9 i u roku od 10 minuta to prosule

  • Žarkov Dragan

    8. decembar 2020 | 20:02

    Zar je moguće da Srpkinje ne daju 14 minuta go i taj negativni skor smo osvojili jel je to nemoguće u rukometu.Naša rukometašica stoji u uglu i mi nijednu loptu joj nismo uputili i celo vreme idemo kroz sredinu gde nema prolaza.20 sekundi do kraja i niko ne šutira na go.Gledajući sve ukupno naša želja da idemo kući je presudila.

  • Rudolf

    8. decembar 2020 | 19:55

    Nisam ni sumnjao u pobjedu.Ipak smo mi Hrvati dominantni u sportu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA