Srpski sportisti koji su ušli u kriminal: Bili članovi Pink Pantera i klana Amerika, dilovali drogu

 
 ≫ 
  • 14

Bili su uspešni u svojim karijerama, ali su onda posle sve upropastili ulaskom u kriminal

Srpski sportisti su uglavnom posle karijera ostajali u sportu kao sportski radnici ili su se posvetili nekom biznisu gde su sredstva stečena kroz karijeru ulagali i umnožavali. Međutim, bilo je i onih, doduše samo malo, koji su posle karijere skrenuli na drugu stranu zakona - tačnije otišli u bezakonje.

Međutim, iako ima dosta njih sa sitnim prekršajima zakona, poput tuča, utaje poreza i ostalog privrednog kriminala, ovoga puta nismo uzimali u obzir sve koje su hapšeni, već samo one sa najtežim krivičnim delima.

Povod za tekst jeste informacija da je zbog sumnje da je nožem izboo muškarca uhapšen bivši fudbaler Partizana Nikola Malbaša, koji je sa crno-belima igrao Ligu šampiona 2003. godine i jedno vreme bio čak i reprezentativac Srbije i Crne Gore.

1. Kokainska afera bivšeg fudbalera Crvene zvezde

Bivši fudbaler Zvezde, Predrag Stanković, koji je dres ovog kluba nosio u periodu od 1994. do 1996. godine, osuđen je u Španiji 2016. na devet godina zatvora.

Stanković je bio deo fudbalske bande koja je pokušala da prošvercuje 950 kilograma kokaina. Uhapšen je u februaru 2009. godine u akciji španske policije pod imenom ''Ciklon''. Sa svojim saradnicima je dopremao kontejnere sa drogom iz Argentine.

Predrag Stanković bivši fudbaler Crvene zvezde Nekad saigrači, kasnije u kriminalu: Predrag Stanković i Zoran Njeguš koji je uhapšen u akciji ''Skener'', kada je privedeno 46 osoba osumnjičenih za privredni kriminal,pranje novca i mito. Foto: MN Press

Kao ''mozak operacije'' označen je fudbalski menadžer Zoran Matijević, koji je osuđen na 11 godina zatvora. Uz njega i Stankovića zatvorske kazne dobili su još Hesus Emilio Dijez De Mijer, nekadašnji fudbaler Atletik Bilbaa.

Kada su igre u Crvenoj zvezdi u pitanju, Stankovića posebno pamte po meču protiv Barselone na Marakani 1996. godine, kada je čuvao Brazilca Ronalda.

2. Košarkašica koja je postala šefica grupe Pink Panter

Olivera Vasić Ćirković je poznata kao članica bande Pink Panter. Inače bila je uspešna košarkašica i veći deo karijere provela u grčkoj košarci, a između ostalog nastupala je za Voždovac, Crvenu zvezdu, Jedinstvo iz Tuzle, Student iz Valjeva, Pagrati iz Atine, slovenačkom Celju i karijeru završava u Crvenoj zvezdi.

Olivera Ćirković Olivera Vasić Ćirković; Printskrin: Youtube/Balkan info

Nakon završetka košarkaške karijere, preuzela je funkciju sportskog direktora Crvene zvezde. Nakon konačnog izlaska iz sporta, Olivera je počela iz hobija da se bavi prodajom bundi i markirane odeće u Beogradu.

Pošto je roba koju je prodavala bila sumnjivog porekla, njen hobi je bio na ivici zakona. Ovim poslom je počela da ulazi u kriminal. Prvi put je uhapšena na Кritu 2006. godine, gde je bila organizator pljačke zlatare.

Zbog ovog zločina je provela u zatvoru dve i po godine. Nakon izlaska iz zatvora nastavila je sa svojim kriminalnim poslovima u grupi Pink Panter, i to uglavnom pljačkama zlatara. Sledeći put je uhapšena u martu 2012. godine prilikom pripreme krađe.

Već u julu iste godine ulazi u istoriju kao jedina žena koja je uspela da pobegne iz grčkog zatvora. Sam čin bežanja iz zatvora naišao je na veliku podršku, kako samih zatvorenika i zatvorenica u zatvorima, tako i od celokupne javnosti.

Tokom njihovih pljački nije bilo povređenih niti ranjenih, zbog čega je u javnosti dobijala nadimke poput "Amazonka" , "Žena zmaj" , "Кraljica" i slično. U septembru iste godine ponovo je uhapšena i dobija kaznu od trideset dve i po godine zatvora. Nakon brojnih apelacionih sudova puštena je u avgustu 2017. godine.

- Mi nismo sebe doživljavali kao kriminalnu grupu već kao porodicu, gde je svako bio spreman da pomogne onom drugom u svakom trenutku - rekla je Olivera u jednom intervjuu.

Tokom svog boravka u zatvoru otkriva svoj slikarski talenat, koji joj kasnije pomaže prilikom bekstva iz zatvora. Grčko pravosuđe je napravilo presedan i tokom jednog od njenih boravaka dodeljena joj je nagrada zbog njenog oslikavanja zatvora.

Takođe u zatvoru je napisala i dve autobiografske knjige. "Pink Panter - Moja zatvorska ispovest" koja je izdata 2016. godine i "Ja, Pink Panter", ispovest izdata 2018. godine.

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • фебо

    20. jul 2020 | 19:48

    Потрошили паре на глупости,а навикли да живе на високој нози,и ето

  • Sremac🇷🇸

    20. jul 2020 | 18:20

    sramote

  • Losmi

    20. jul 2020 | 21:55

    Ali "Radojicica u ozloglasenom zatvoru u Juznoj Americi najopasniji kriminalci zovu "Zver"? " hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA