Udovičić nastavio obilazak baze srpskog sporta

 
 ≫ 
  • 2

Ministar Omladine i sporta nastavlja svoju turu obilazaka sportskih klubova po Srbiji

Ministar sporta i omladine Srbije Vanja Udovičić nastavio je da posećuje lokalne sportske klubove širom Srbije, kojima je uručio sportske rekvizite i opremu.

Danas je posetio fudbalske klubove u Gložanu, Bačkom Jarku i Čurugu u Vojvodini.

U fudbalskom klubu Budućnost u Gložanu, u opštini Bački Petrovac, Udovičić se upoznao sa izazovima sa kojima se sportisti i uprava kluba suočava.

- Ova poseta FK Budućnost pravi je primer da ne pravimo razliku između velikih i malih, da ne postoje prioritetni klubovi. Mesna zajednica, koja broji oko dve hiljade ljudi, može da se pohvali izvanrednom infrastrukturom", rekao je Udovičić.

Vanja Udovičić Foto: MOS

Opštinu Temerin, koja je danas bila druga adresa, kaže da posećuje drugi put za šest meseci, a tamo je razgovarao sa članovima FK Mladost.

- Ovo su mesta sa kojih kreću prvi fudbalski koraci za naše sportiste. Sa njima i sa predstavnicima lokalne samoupravo razgovarao sam o tome na koje sve načine možemo da pomognemo ne samo razvoj fudbala, već i košarke i drugih sportova -, rekao je Udovičić.

On je rekao da su pre šest meseci poklonili opremu za fiskulturnu salu, odbojkaški i kik boks klub.

- Svesni smo značaja ovakvih klubova koji su tradicionalni i možda nemaju značajne rezultate na republičkom nivou, ali klub poput Hajduka u Čurugu, pokazuje koliko ne pravimo razliku između malih i velikih - rekao je Udovičić.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ciric

    14. jun 2020 | 02:58

    Jel obisao VK Partizan jedan od najtrofejnijih klubova Balkana koji je proizveo sve reprezentativce Srbije i dali se zainteresovao zasto neko taj klub smisljeno vodi u propast , sto negoduju i nasi teprezentativci pa otuda i pad u igri kako se to pocelo desavati.

  • P

    14. jun 2020 | 01:08

    Da li Vanja zna da su u Curugu dovedena deca iz Zablja,Djurdjeva I Gospodjinaca I da nemaju veze sa F.K Hajduk iz Curuga ...predstavljeni kao mladje selekcije Hajduka u ciji razvoj se ulaze novac,a koji je neko stavio u svoj dzep...zna se I ko...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA