Haos u Budvi, žestoka tuča navijača Partizana i policije: Grobari ubacili suzavac kroz prozor?

 
 ≫ 
  • 20

Nemile scene na bazenu "Dragan Trifunović"

Vaterpolo meč između Primorca i Partizana u okviru regionalne A1 lige, koji je bio zakazan za 19 časova, odložen je za nedelju zbog sukoba između navijača beogradskog tima i policije. Kako pišu crnogorski mediji, incident su izazvali gostujući navijači koji su pravili nerede na bazenu "Dragan Trifunović", a pošto ih je policija isterala napolje, nastavili su sa vandalskim ponašanjem.

Pristalice Partizana, njih oko stotinak, su nakon izlaska sa bazena kroz prozor ubacili suzavac, a kasnije su slomljena stakla i na spoljašnosti sale, i to dok su deca imala trening u karateu.

Takođe, demolirano je i policijsko vozilo.

OVDE možete pogledati fotografije sa lica mesta koje najvernije svedoče o tome koliko je sukob bio ozbiljan, a u međuvremenu se pojavio i snimak incidenta unutar bazena.

Nedugo posle incidenta oglasila se i crnogorska policija saopštenjem:

- U Budvi je večeras oko 18.50 časova, pre početka vaterpolo utakmice u okviru regionalne A1 lige između vaterpolo kluba Primorac iz Kotora i vaterpolo kluba Partizan iz Beograda na bazenu Dragan Trifunović došlo do narušavanja javnog reda i mira. Oko 120 navijača vaterpolo kluba Partizan koji su pristupili objektu gde se održavala utakmica, odbilo je da se podvrgne redovnom detaljnom pregledu zaštitara koji su obezbeđivali događaj. Osim toga, pokušali su nasilno da uđu u unutrašnjost objekta, te im je od strane budvanske policije izdato upozorenje, a na koje su se oglušili. Ova grupa navijača je udaljena sa bazena nakon čega su isti kamenicama gađali

objekat i tom prilikom je nastala šteta na objektu i na službenom vozilu Uprave policije. Povređen je jedan policijski službenik - rečeno je iz policije.

Iz Uprave CG policije je takođe saopšteno da su snage reda zarad "uspostavljanja narušenog javnog reda i mira upotrebile zakonom predviđena sredstva prinude i tom prilom privela 25 lica".

Nakon haosa vođstvo lige je donelo odluku da se meč odigra dan kasnije od 18 sati, ali bez prisustva navijača.

Duel šestoplasiranog Primorca i devetoplasiranog Partizana igra se u okviru razigravanja od 6. do 10. mesta.

Video: Potera policije u Beogradu i hapšenje jednog navijača

(Telegraf.rs)

Video: Aleksandar Jovanović nezadovoljan posle derbija: Čiji je interes da se Partizan dovede u ovo stanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BILI

    7. mart 2020 | 20:22

    Crna Gora voli PARTIZAM voli PARTIZAN voli PARTIZAN!!!

  • nismo zadusnicari

    7. mart 2020 | 20:28

    naravno da se navijacai partizana ne daju i niko ih ne moze udarati..nisu to zvezdini zadusnicari da ih samara svaka baba koja naidje ulicom..

  • G....

    7. mart 2020 | 21:10

    E tako se radi. Odes i vidis sta su ti naumili milogorci i onda se zalis jer si ostecen a ne kao fmp izadje iz aviona izda saopstenje sta bi bilo kada bi bilo i trazi pravdu. Ovako je casno i posteno ako nista drugo. Ovako su bruku milogoraca svi videli kao i bruku fmp sto nisu otisli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA