Srbija ima zvanično najboljeg igrača Evrope, ali on ne igra za reprezentaciju!

 
 ≫ 
  • 11

EHF je izabrao Petra Nenadića za najboljeg u 2019. godini

Srpski rukometaš Petar Nenadić proglašen je za najboljeg igrača u 2019. godini od strane Evropske rukometne federacije (EHF).

Već devetu godinu žiri sastavljen od rukometnih novinara i eksperata iz svih delova sveta (ove godine 22 iz 20 država) nominuje po četiri igrača na svojoj poziciji, a poslednji član su posetioci sajta koji mogu da glasaju u anketama do šestog decembra.

Nenadić je pobedio u jakoj konkurenciji, ispred braće Karabatić, Danca Mikela Hansena, golmana Arpada Šterbika, hrvata Luke Cindrića, Igora Karačiča...

Inače, iako je najbolji rukometaš sveta, Petar Nenadić nije u reprezentaciji Srbije. Naime, on je još u Zagrebu 2018. godine najavio odlazak iz repreentacije posle prvenstva Evrope u kojem je bilo svega i svačega, a kulminacija je bio sukob Dragana Škrbića i tadašnjeg selektora Jovice Cvetkovića pred igračima.

- Pauza ili oproštaj, nisam siguran još uvek, ali u svakom slučaju, potrebna mi je pauza posle dosta godina i samo dva propuštena takmičenja u nacionalnom dresu. Potreban mi je 'brejk' u svakom smislu. Vreme će pokazati da li će biti samo pauza ili oproštaj. To je moja odluka, nije ishitrena, nekim ljudima je već bila najavljena - rekao je Nenadić novinarima u Splitu posle dva poraza od Hrvatske i Švedske pre dve godine.

- Cilj su mi bile Olimpijske igre, ali sve više uviđam da je mom organizmu potrebno više vremena za odmor. Nisam ni sam zadovoljan igrama koje pružam u reprezentaciji. Dolazim posle iscrpljujucih meseci u klubu. Moja porodica i prijatelji zaslužuju više vremena od mene. Kao reprezentacija jedino smo bili konkurentni za vrh te 2012. godine. Mi smo još jedna propuštena generacija, pogotovo moja generacija - zaključio je Nenadić.

Rukomet, Srbija - Francuska Petar Nenadić; Foto: Tanjug/AP

Ispostavilo se, dve godine kasnije, da su se njegove reči obistinile. Ni sadašnji selektor Nenad Peruničić ga nije zvao, niti pokušavao da ga ubedi da se vrati u reprezentaciju, pa je Srbija na novo prvenstvo Evrope otišla bez zvanično najboljeg igrača Evrope.

Rukometaši su na otvaranju Evropskog prvenstva ove godine poraženi ubedljivo na startu od Belorusije. Očekuju ih još dueli protiv Crne Gore i Hrvatske, ali pred izabranicima Nenada Peruničića je jako teška situacija da se domogne narednog kola, naročito kada se vidi kako je naš tim odigrao u prvom kolu.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    10. januar 2020 | 15:52

    Banana država i banana reprezentacija i savez

  • Sasa

    10. januar 2020 | 17:10

    Secamo se i ,,Ramba,, Petkovića....žario i palio u Brazilu,a nisu ga zvali u reprezentaciju...čudna smo mi nacija...

  • batko

    10. januar 2020 | 16:05

    Perunicic je bio legenda Zvezde i reprezentacije, čini mi se i dobar čovjek... ali kao trener se nije pokazao, dugo se mučio sa Zvezdom, a evo sada i sa reprezentacijom, koja je inače tragično loše već dve decenije! Rukovodstvo saveza kriminalno, taman se otarasimo Velje, ali i veciti Djurkovic nije ništa bolji...a imali smo dugo igrače i igračice za evropski i svjetski vrh!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA