Svaki trener mašta da bude selektor svoje zemlje: Kovač objasnio zašto je preuzeo "vruć krompir"

 
  • 8

Novi selektor Srbije Slobodan Kovač zamišljao je sebe u toj ulozi

Kovač je svojevremeno kao reprezentativac sa Jugoslavijom osvajao medalje na velikim takmičenjima, a Zoran Gajić je u to vreme bio selektor nacionalnog tima.

Danas je Gajić predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, a Kovač će ga naslediti u selektorskoj ulozi i kako kaže za portal "Odbojka" dileme nije bilo.

- Gajić me je pozvao telefonom i to je bio, kako se obično kaže, poziv koji se ne odbija, gde ne postoji ni jedan drugi odgovor osim pozitivnog. Biti selektor svoje zemlje je nešto o čemu svaki trener mašta i što sigurno najviše želi. I mnogo je sjajnih trenera kojima se ta želja nije ispunila. Meni, evo, jeste - otvoreno kaže Kovač.

Bilo je i drugih trenerskih opcija, ali se sada usredsređuje na ono što je pred njim. Svestan je da je Srbija kiksnula u Bariju, ali zna šta bi moglo da se popravi u timu čije kapacitete tek treba da proceni.

- To ću videti tek u sredu, ali ne sumnjam da su momci spremni, da su u dobroj formi, a o igračkim i ljudskim kvalitetima ne bih trošio reči. Sve su to surovi profesionalci, sa nekima sam neposredno radio u klubu, i siguran sam da uvek najozbiljnije shvataju situaciju u kojoj se nalaze - rekao je Kovač.

VIDEO - Bivši reprezentativac Srbije pojačao Vojvodinu

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    19. avgust 2019 | 18:37

    Kakav bre vruć krompir....Nikola i momci su nam doneli dosta radosti....ko bre moze nesto ovim ljudima da zameri pogotovo Nikoli majstoru....čovek je institucija....nisu se plasirali na olimpijske igre pa šta....u čemu je problem....ja stvarno ne razumem više sta treba da se uradi ....Nikola što se mene tiče ti si bog....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA