Osuđeni silovatelj u suzama posle Olimpijskih igara: "Ostavite moju porodicu na miru..."

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Njegov nastup u Parizu publika je ispratila sa mnogo kritike

Holandski odbojkaš na pesku Stiven van de Velde koji je 2016. osuđen na četiri godine zatvora, nakon što je priznao da je kao devetnaestogodišnjak napastvovao dvanaestogodišnju devojčicu, izazvao je ogorčenje time što je nastupio na Olimpijskim igrama u Parizu.

Osuđeni sportista se kvalifikovao za Olimpijske igre, ali je tamo naišao na žestoko negodovanje publike. On i saigrač bili su izviždani prilikom svakog od četiri nastupa.

Takođe, online peticija s tim zahtevom sakupila je 100.000 potpisa. Ipak, Van de Velde je nastupio u Parizu. No, za razliku od ostalih sportista, nije boravio u olimpijskom selu, već u privatnoj hotelskoj sobi uz stalnu pratnju trojice telohranitelja.

Posle nastupa, on se obratio javnosti.

- Rekao sam sebi da možda ne bih trebao ići u Pariz. Napravio sam strašnu grešku pre deset godina i moram sa tim živeti. Ali povređivati ljude oko mene, poput mog saigrača Metjua, supruge i deteta, jednostavno je previše. To me nateralo da se zapitam, je li sve ovo vredno toga? Molim vas, ostavite moju porodicu na miru - izjavio je uplakani Holanđanin.

Da podsetimo, Van de Velde je u kontakt sa devojčicom iz Engleske stupio nakon što mu je ona na društvenim mrežama poslala zahtev za prijateljstvo. Ubrzo je otišao u Englesku. On je obljubio svestan njenih godina, a onda na suđenju je sve priznao i osuđen je na 4 godine zatvora.

Van de Velde je pušten iz zatvora nakon 13 meseci. Žrtva njegovog silovanja nakon zločina koji je pretrpela ima velike psihičke probleme zbog kojih se nekoliko puta samopovredila i predozirala.

(Telegraf.rs)

Video: Troicki: Novak je tu sa nama pored neuspešne grend slem sezone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    17. avgust 2024 | 08:48

    Pusten posle 13 meseci,i pravo na Olimpijadu.E,to je ta Evropa,strasno...

  • Djiga

    21. avgust 2024 | 00:45

    Sto nisi ostavio onu 12.-ogodisnju klinku koju sis silovao dvaput kad si ima 18god? Zivi u strahu. Sudbina zna da vrati.

  • Trtoje

    27. avgust 2024 | 05:53

    I sad treba da ga zalim,svi smo imali 18 god,pa nismo tako nesto radili, nzm zasto on moze u opste da se takmici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA