Američki novinar otkrio zašto Nikola Jokić nije MVP Olimpijskih igara: Evo kako se iza kulisa glasalo u Parizu

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 27

Mnogima je odluka bila čudna...

Srpski košarkaš Nikola Jokić osvojio je sa reprezentacijom Srbije bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a i pored toga, što je po brojkama bio ubedljivo najbolji igrač, nije dobio titulu MVP-a Olimpijskih igara, već je ona pripala Lebronu Džejmsu.

Tako, oglasio se američki novinar Brajan Vindhorst iz ESPN-a, koji je otkrio je šta bi mogao da bude razlog zbog kog Nikola Jokić nije izabran za najkorisnijeg igrača na košarkaškom turniru Olimpijskih igara. On je ugostio Tima Bontemsa i Tima Mekmehona iz ESPN-a u potkastu "Brian Windhorst & The Hoop Collective", kako bi razgovarali o osvajanja zlatne medalje tima SAD.

- Jokiću nisu dali MVP nagradu u Parizu - najbolji u svemu, ali Lebron je dobio nagradu.

Vindhorst je u otkrio šta se dešavalo iza kulisa glasanja.

- Rečeno mi je da glasaju i mediji. Negde tamo bio je 'kju-ar' kod na zidu u medija centru i glasanje za MVP-a otvorili su dva dana ranije, dakle za vreme polufinalnih mečeva. Prvo sam se zapitao, zašto bi to uradili tad?"

- Tek posle mi je rečeno da pored medija glasaju i FIBA eksperti. FIBA eksperti... To je nebulozno. To su mogla da budu dva-tri tipa koje su zaustavili i pitali 'hej, ljudi, ko treba da dobije nagradu'. Ali kako god, nije to sad toliko bitna stvar posle svega što se dogodilo na košarkaškom turniru - zaključio je Vindhorst, prenosi RT.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ranko

    13. avgust 2024 | 22:51

    Zato sto je Srbin i dolazi iz male države .

  • teorija zavere

    14. avgust 2024 | 08:24

    Olimpijada sve više liči na Pesmu Evrovizije. Nameštanje utakmica + satanistički i Woke motivi.

  • Mihailović

    14. avgust 2024 | 07:51

    Amerikanci od zločinaca naprave žrtve, od indijanaca pa sve do danas...pa i u sportu, Čavić je pravi primer da ni kamera ne važi, i da ima pravde trebaju mu dati zlatnu medalju jer je pobedio, ali niko neće da se zamera Americi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA